Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Statuia lui Mihai Viteazul, din Slobozia, cam obez și care semăna cu Moș Crăciun, demolată
Dora Vulcan - - - -
2017-10-16
Actualitate Interna
1

Statuia din Slobozia a lui Mihai Viteazul, care a starnit controverse la inaugurarea de acum mai putin de 3 ani, din cauza ca il infatisa pe domnitor prea gras, a fost daramata, anunta publicatia locala Ziarulstirea.ro, preluat de Hotnews.ro.

 

 

 Statuia, făcută de artistul Vasile Aionesei i-a nemulțumit pe localnici, nu doar pentru costul ei - 150.000 de lei, acoperit într-un final de sponsori - cât mai ales pentru că, spuneau ei, nu seamănă cu Mihai Viteazul. 

 

 Reprezentarea artistică a domnitorului i-a nemulțumit pe localnici, care i-au reproșat primarului că statuia aduce mai degrabă cu Moș Crăciun și că Mihai Viteazul e cam obez. La momentul dezvelirii statuii, ceremonia a făcut și ea deliciul localnicilor, pentru că momentul - care se dorea a fi unul excesiv de prețios și profund ceremonios, pătruns de fior patriotic în sunetele sparte ale trompeților unei gărzi care a prezentat onorul în prezența autorităților locale - a fost și el lovit de ridicol. Probabil, având o presimțire, statuia nu s-a lăsat de fel dezvelită, motiv pentru care ditamai primarul a trebuit să țopăie corespunzător în jurul ei, atârnat de pânza care nu se lăsa dată deoparte, pentru a putea oferi vederii publicului obeza reprezentare. În sunetele care aduceau mai mult a flașnetă, suprapuse pe coloana sonoră dătătoare de frisoane patriotice din filmele lui Sergiu Nicolaescu, în onorul unei gărzi cam leșinate (căreia cineva foarte nehotărât ba-i ordona ”drepți”, ba ”pe loc repaus”) și înainte de, cum altfel, serviciul religios corespunzător.

 

” Când oamenilor li s-a arătat imaginea de-a dreptul penibilă a marelui Voievod, nimeni n-a mai crezut că Primăria municipiului Slobozia va plăti vreun sfanţ pentru o asemenea oroare. Văzându-se „încolţit” de jurnalişti, dar şi asistând la penalizarea repulsiei creată de asemenea blasfemie într-ale artei, primarul Stoica a redirecţionat (şi) banii strânşi din sponsorizările acordate de câteva firme din acest biet oraş, către statuia altui artist plastic”, scrie publicația locală ziarulstirea.ro. 

 

 

 

 

colaj foto ziarulstirea.ro

TAGS : primarie slobozia statuie mihai viteazul obez demolare
Comentarii
julius001 2017-10-17
..."statuia aduce mai degrabă cu Moș Crăciun și că Mihai Viteazul e cam obez".....daca tot e facuta sa-i schimbe numele cu "mircea dinescu".... poetul, revolutionarul,...fiul sloboziei, care face cinste...
Total 1 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
3610
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22