Statuia lui Mihai Viteazul, din Slobozia, cam obez și care semăna cu Moș Crăciun, demolată

Dora Vulcan | 16.10.2017

Statuia din Slobozia a lui Mihai Viteazul, care a starnit controverse la inaugurarea de acum mai putin de 3 ani, din cauza ca il infatisa pe domnitor prea gras, a fost daramata, anunta publicatia locala Ziarulstirea.ro, preluat de Hotnews.ro.

Pe aceeași temă

 

 

 Statuia, făcută de artistul Vasile Aionesei i-a nemulțumit pe localnici, nu doar pentru costul ei - 150.000 de lei, acoperit într-un final de sponsori - cât mai ales pentru că, spuneau ei, nu seamănă cu Mihai Viteazul. 

 

 Reprezentarea artistică a domnitorului i-a nemulțumit pe localnici, care i-au reproșat primarului că statuia aduce mai degrabă cu Moș Crăciun și că Mihai Viteazul e cam obez. La momentul dezvelirii statuii, ceremonia a făcut și ea deliciul localnicilor, pentru că momentul - care se dorea a fi unul excesiv de prețios și profund ceremonios, pătruns de fior patriotic în sunetele sparte ale trompeților unei gărzi care a prezentat onorul în prezența autorităților locale - a fost și el lovit de ridicol. Probabil, având o presimțire, statuia nu s-a lăsat de fel dezvelită, motiv pentru care ditamai primarul a trebuit să țopăie corespunzător în jurul ei, atârnat de pânza care nu se lăsa dată deoparte, pentru a putea oferi vederii publicului obeza reprezentare. În sunetele care aduceau mai mult a flașnetă, suprapuse pe coloana sonoră dătătoare de frisoane patriotice din filmele lui Sergiu Nicolaescu, în onorul unei gărzi cam leșinate (căreia cineva foarte nehotărât ba-i ordona ”drepți”, ba ”pe loc repaus”) și înainte de, cum altfel, serviciul religios corespunzător.

 

” Când oamenilor li s-a arătat imaginea de-a dreptul penibilă a marelui Voievod, nimeni n-a mai crezut că Primăria municipiului Slobozia va plăti vreun sfanţ pentru o asemenea oroare. Văzându-se „încolţit” de jurnalişti, dar şi asistând la penalizarea repulsiei creată de asemenea blasfemie într-ale artei, primarul Stoica a redirecţionat (şi) banii strânşi din sponsorizările acordate de câteva firme din acest biet oraş, către statuia altui artist plastic”, scrie publicația locală ziarulstirea.ro. 

 

 

 

 

colaj foto ziarulstirea.ro

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22