Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDFComedia erorilor
2017-10-17
1
Joia trecută era așteptat sfârșitul lumii după ce un asteroid urma să izbească Pământul.

 Din fericire, am scăpat. Ne-a trecut asteroidul pe la ureche. Cel mai aproape de o ciocnire fatală în ziua respectivă s-a aflat însă PSD, unde asteroidul Tudose s-a apropiat periculos de mult de planeta Dragnea în cadrul unui CEx cu demisiile pe masă. Și PSD a scăpat cu viață după impact, dar nu arată prea bine: nu mai știe să facă nici măcar o ședință. I-au trebuit nouă ore pentru trei demisii (miniştrii Shhaideh, Plumb și Cuc) și două zile ca să le găsească înlocuitori și mai jalnici.

 

Noul Servil e Paul Stănescu, noul Plumb e Felix Stroe și noul Cuc e Marius Nica. Spanac! Au făcut criza degeaba. Guvernare compulsivă. Cu o zi înainte, Dragnea era atât de bulversat încât la moțiunea simplă a opoziției împotriva ministrului Sănătății s-a rătăcit în tabăra inamică: „Am votat moțiunea din greșeală“. Semn rău. Numai Liviu Pop ne-ar putea lămuri dacă la Dragnea a fost greșeală sau eroare, căci tocmai a descoperit diferența dintre ele: „eroarea nu se poate îndrepta“. Atunci sigur este eroare, căci Dragnea nu se poate îndrepta. Tema ciocnirii din CEx a fost remanierea guvernului, cerută de Tudose, după ce un sondaj (al PSD) înfățișase un guvern căzut la pământ. Doar PSD triumfa cu 51% - în ideea că partidul nu greșește niciodată, chiar dacă liderii și premierii lui sunt în eroare. Supărarea lui Dragnea se adâncise după ce premierul nu s-a grăbit să sesizeze CCR în privința anchetării HG referitoare la Belina lui Dragnea care le-a făcut suspecte pe Shhaideh și Plumb la DNA. Tudose, la rându-i, amenințase cu demisia dacă nu sunt remaniați miniștrii (Shhaideh, Plumb și Ilie) cu probleme penale: „Nu cred că vreun procuror face dosare unor nevinovați ca să remanieze guvernul“ - a declarat premierul în totală contradicție cu Dragnea și Tăriceanu. Evrika! Dar cum plecarea lui Shhaideh echivala cu a-i lua lui Dragnea cheile, cureaua, șireturile și portofelul, suspecta a rămas consilier de stat în guvern până la închidere. Nici Tăriceanu n-a renunțat la Ilie. Unde mai găsea o nulitate de aceeași valoare?

 

Tudose a recunoscut însă că relațiile sale cu Dragnea „nu sunt în cel mai fericit moment“. Devenit brusc, din tartorul mardeiașilor, porumbelul păcii, Codrin Ștefănescu le-a cerut lui Dragnea și Tudose să se împace: „Băieți, găsiți o soluție și potoliți-vă!“. Și s-au potolit. Dar nimic nu va mai fi ca înainte. Doar comedia erorilor e aceeași: „Până la urmă, demnitatea e ceea ce ne rămâne“, a zis filozofic doamna de Plumb. Rămâne, dacă există. Dacă nu, rămâne averea. Sau rămâne Rovana. Plecată pe ușă, și Rovana s-a întors pe geam la guvern, la comisia pentru afaceri europene. În timp ce PSD păcătuia, Pandele trimitea „șase mii de voluntareni și pipereni“ la Sfânta Parascheva, iar Dan Voiculescu cânta Aleluia într-un cerc de inițiați și pupa mâna unui civil necunoscut. Ca Dragnea lui Tudose: săru’ mâna, Mișule, nu mai da mă, sunt eu, Daddy, eu și de la oaste mă întorc rănit. Rănit, dar furios, Dragnea s-a răzbunat pe Iohannis: „Nu mai merg la Cotroceni decât după alegerile prezidențiale“. Ei, cu puțin noroc, Dragnea s-ar putea să nu mai meargă la Cotroceni nici după alegerile prezidențiale. Oricum, nu prea îi mai merge. Drept care așteptăm cu încredere următoarea criză Dragnea-Tudose. Cam peste trei luni. Să ne potrivim ceasurile. 

TAGS : asteroid tudose dragnea shhaidehh plumb demisie remaniere PSD CEx Felix Stroe Paul Stănescu sondaj CCR
Comentarii
?????? 2017-10-20
Unde considerați că "se ascund" cei care fac evaziune fiscală la TVA , după mesajele primului ministru Mihai Tudose referitoare la "split TVA", pe la PSD sau în preajma președintelui Johannis ?
Total 1 comments.
Recomandari
10528
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22