Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDFDragnea și-a pierdut titlul de Daddy
2017-10-17
5
Dragnea are prostul obicei să se îmbete de propria putere până se umflă ca broscoiul. Din apele Belinei.

 

Încheiat cu „Mihai“ și „Liviu“ scrâșnit printre dinți și cu nelipsitul cap al lui „Codrin“ în fun­dal, al doilea război dragnian a zdruncinat din țâțâni ușile batante ale partidului. Se vedea din cortegiul funerar de la ieșire că pesediștii chiar trecuseră printr-o „grea cumpănă“, pro­vocată de demisiile aruncate pe masă. Și nu la nervi, ci pre­meditat, ca a lui „Mihai“. Așa se face că, deși con­ta­mi­na­tă de Dragnea cu virusul Be­lina, tratabil doar cu DNA, Shhaideh s-a dat modestă la o parte ca să-i facă loc lui Stă­nescu. Nu se știe care din­tre cei doi l-a dorit mai mult călare pe săcoiul cu bani pentru dezvoltarea clientelei politice, dar e clar că premierul a închis îngăduitor un ochi la mai vechiul dosar penal al baronului de Olt. Așa cum i-a închis pe amândoi la cel al Ol­gu­ței și cum face acum față de dez­vă­lui­ri­le An­te­nei 3 că ministrul ajuns deja stradă, Felix Stroe, a avut legături cu Securitatea. Fi­resc. Pâ­nă la urmă, nicio remaniere nu poate mer­ge chiar până în pânzele albe, că se alege pra­ful și de guvern, și de partid. Tudose e, totuși, om rezonabil. Firea spune chiar că și-ar fi tur­nat cenușa din urnele remaniatelor în cap și a promis că nu mai face prostii pe viitor. Rămâne de văzut.

 

Tudose e însă abil. Face pereche bună cu Toa­der. Pe cât de încet au mers până acum Le­gi­le justiției, pe atât de repede a renunțat gu­vernul la ele. Și pe bună drep­tate. Ce rost mai avea să mun­­cească Toader, să pro­voa­ce răzmeriță printre ma­gistrați, să-i bată am­ba­sadorii o­brazul, să poarte co­res­pon­dență cu Comisia de la Ve­ne­ția, din moment ce par­la­men­tul făcea tot ce voia el. Adică Dragnea. Oricum, tri­pleta Ni­co­licea, Șerban și Ior­dache avea pregătit proiectul alternativ, pe care „înfrântul“ Dragnea și-a dat deja acor­dul. Ba ar mai fi făcut și câteva corecturi cu pixul pe la pragul pentru abuzul în ser­vi­ciu. E deci gata, pare că s-a tranșat! Nu le mai rămâne decât să dea drumul la mașinăria de vot. Care va rula transpartinic și va trece cu șenila peste societatea civilă, resturile lui #rezist și magistrați. Că doar d-aia e par­la­men­tul „expresia cea mai înaltă a de­mo­cra­ției“ și prima dintre instituțiile de forță.

 

Asta nu înseamnă însă că n-au rămas ches­tiuni restante și spinoase de rezolvat. Kövesi, de pildă. Teoretic, rezolvarea intra în sarcina lui Toader, dar după ultimele reglări de putere nu mai știe nici el dincotro bate vântul și cum să se sucească. E riscant. Și omul e doar opor­tunist, nu și aventurier. Evaluarea Inspec­ției Judiciare, instituția transformată avant la lettre într-un PSD mai mic și mai nevricos, nu e nici ea ce ar fi trebuit să fie. Adică o ghi­lo­tină. E mai degrabă un satâr bont, care, în loc să omoare victima dintr-o lovitură, mai rău o întărâtă și o face să muște din părțile sen­sibile ale inamicilor. Kövesi e chiar spe­cia­listă în așa ceva. Iar când prinde în colți și bi­lețele pierdute de inspectorii IJ cu numerele de dosare ce trebuiau luate la scărmănat - printre ele, ale lui Iorga-Moraru, pusă pe liber de DNA și reciclată de A3 și RTV -, e clar că evaluarea are ochi, sprâncene și mustață din recuzita „penalilor“, vorba lui „Mihai“.

 

Tudorel a înțeles primul că evaluarea ce va fi analizată de secția de procurori a CSM, și nu de vreo comisie parlamentară specială, cum i-ar da ghes interesul lui Dragnea, are cam tot atâ­tea șanse s-o dărâme pe Kövesi câte a avut și Dragnea în fața demisiei fluturate de Tudose. Altfel zis, se pare că au ratat capul lui Kövesi și de data asta. Curat ghinion! Mai mult ca si­gur că Tudorel a explicat și binomului Drag­nea-Tăriceanu cum stă de fapt treaba. D-aia și sunt atât de nervoși în ultimele zile. Tă­ri­cea­nu îi dă înainte cu „lovitura de stat“ a DNA, iar Dragnea îngână obsedat mantra cu „eu sunt ținta“. Nici n-ar fi de mirare la cât bă­net, vile, contracte, insule, brațe și alte aca­re­turi a strâns dintr-un amărât de salariu de șef de CJ și de parlamentar. Normal că gașca des­coperiţilor cu voie de la stăpânire e tur­ba­tă. După atâtea eforturi și bani băgați în cu­cu­ve­lemov, blackcuburi, sufragerii, comisii, se­riale la Ghiță TV (apropo, se mai aude ceva cu aducerea fugarului?) și excrementele zil­ni­ce ale unor maeștri ai bătutului câmpilor, ca­pul lui Kövesi tot nu e în coșul zilnic al pe­na­li­lor. E clar că e nevoie de o „resetare“, altă vor­ba dragă lui „Mihai“.

 

După semnalul dat de Dragnea începe să se pro­fileze noul azimut: Iohannis. „Nu mă mai duc la Cotroceni decât după prezidențiale. Să nu mai vorbească despre PSD niciodată“, a bombănit amenințător Dragnea. Păi, despre cine să vorbească fără să pară că e de pe altă lume? Despre PNL? La urma urmei, PSD e ma­re și tare în program, voturi, majoritate, pro­mi­siuni - lucruri pe care le spune însuși Drag­nea la fiecare ieșire. Publică sau în decor. Dar nu asta e problema, dacă PSD vrea să treacă la asaltul final - justiție, buget, suspendare -, tre­buie să pregătească terenul. Iar acolo e clar că nu le stă în cale decât un singur hop: președintele. Alt opozant serios nu au. Acolo e semnătura, autoritatea cuvântului și a func­ției, scutul în jurul justiției și câte și mai câte. Ce să mai discutăm de înălțime, care din start le dă un sentiment de inferioritate băr­ba­ților politici. Scurtarea de cap se impune deci din multe motive. Plus că Dragnea are nevoie de un adversar și din afara partidului, că dă prost să se lupte numai cu ai lui și cu alieni precum „sistemul“. Și să mai și iasă cu coada între picioare. Problema e că Dragnea are prostul obicei să se îmbete de propria putere până se umflă ca broscoiul. Din apele Belinei. 

TAGS : Dragnea Toa­der shhaideh stanescu DNA tudorel toader CSM Tăriceanu kovesi felix stroe olguta belina inspectia judiciara
Comentarii
Liviu din Timisoara 2017-10-23
De ce nu participati la discutiile TVR1 si Realitatea TV, acum cand astia pun tot felul de probleme, pe care, cica ..."tocmai" le-au descoperit ?
Vicentio B. 2017-10-22
INTREB, in mod sincer, decent si precis, pe "Eugen",
CAND si CINE a pus bazele a ceea ce este numit CORUPTIE INSTITUTIONALIZATA, in Romania ?
PE CE LOC se afla Romania in UE, in ceea ce priveste PIB / cap de locuitor?

PS.
In ceea ce priveste notiunea de "FLASNETA" la adresa autoarei articolului, mi se pare o forma de
agresiune, care depaseste un nivel decent de critica.
Eugen 2017-10-19
Stimata d-na Pora,

in afara de lupta impotriva „comunismului”, la aproape trei decenii de la caderea comunismului, si de lupta impotriva coruptiei - cele doua clisee jenante, lansate de incompetentul Basescu pt. a-si masca saracia crunta de idei vis-a-vis de problemele REALE ale tarii (cele economice) -, dvs. mai puteti produce si altceva?

V-a trecut vreodata prin cap ca altele sunt prioritatile in Romania? Cresterea economica, nivelul de trai, democratia, independenta nationala conteaza pt. dvs? Daca da, cum de nu ati remarcat, pana acum, ca, ori de cate ori guverneaza stanga, avem crestere economica si nivel de trai decent, in timp ce, ori de cate ori guverneaza „dreapta” (folosesc ghilimelele pt. ca ideea de dreapta intr-o tara fara industrie, fara agricultura, fara mari investitori straini, fara oameni de afaceri autohtoni adevarati, e o gluma sinistra), economia o ia la vale? Constantinescu: dezastru! Basescu: dezastru! Ciolos, premierul lui Iohannis: dezastru! Singura exceptie a fost Tariceanu, dar el a preluat o economie performanta de la Adrian Nastase.

Daca, iarasi, v-a trecut vreodata prin cap ca o alta prioritate a Romaniei e democratia, cum de nu vedeti ca ea s-a dus pe apa sambetei? Cum ati putut sustine, timp de un deceniu, un regim sub care presedintele republicii ii desemna saptamanal, de la Cotroceni, pe dusmanii poporului, dupa care cei nominalizati erau convocati urgent la DNA? Un regim sub care acelasi presedinte al republicii facea spume la gura acuzandu-si adversarii politici sau mediatici, dupa care respectivii erau bagati la inchisoare? Cum puteti sustine, azi, un presedinte care, in lipsa totala de idei si programe, a preluat de la Basescu ranceda lupta „anticoruptie” si care, prin intermediul aceluiasi DNA, al aceleiasi Kovesi, denunta ministrii „penali” ai guvernului social-democrat? Cum este posibil sa nu remarcati ca, din 2004 incoace, TOATE metodele sunt bune pt. a impedica stanga sa guverneze, chiar si atunci cand castiga alegerile parlamentare: anchete DNA, intemnitari, manifestatii de strada etc., etc.? Cum este posibil sa nu observati ca, de la Basescu-ncoace, calomnia a devenit lege si este acceptata ca un adevar universal recunoscut? DE UNDE STITI, de pilda, ca ordonanta de urgenta 13 a fost data pt. coruptii din PSD (cand, in realitate, ne-a fost recomandata de CEDO)? Ce DOVEZI aveti? Ce DOVEZI aveti ca Dragnea si PSD-istii sunt corupti? Pentru ca asa ati auzit vreme de 10 ani, de la Basescu, si de 3, de la Iohannis? Cum se face ca stanga e putred de corupta, dar "dreapta" e curata ca lacrima si lupta pe ciata si pe moarte cu "coruptii"? Cum se face ca cele sase case ale lui Iohannis (din care doua obtinute fraudulos, cf. justitiei, cea adevarata, nu PARAJUDICIARULUI DNA) nu va deranjeaza, in timp ce cele patru case ale lui Nastase ("Nastase/Patru case", mai tineti minte?) erau pt. dvs. o dovada clara de coruptie si nu va lasau sa dormiti noaptea? Cum de nu va alarmeaza "alternanta" exemplara-n fruntea statului, din 2004 incoace? "Dreapta" dupa "dreapta" dupa "dreapta", de trei ori consecutiv, dupa ce toate sondajele indicau rezultate contrare?

Daca, iarasi, independenta nationala este pt. dvs. o prioritate, cum de va lasa rece convocarile repetate de ministri si premieri la ambasada SUA, interventiile publice si amenintatoare ale ambasadorului american in favoarea lui Basescu, la suspendarea din 2012, telegramele trimise la Washington de ambasadorul SUA cu ocazia suspendarii din 2007 (iesite la iveala in scandalul Wikileaks), din care reiesea limpede ca Basescu trebuie sa ramana-n functie pt. ca a promis privatizari in favoarea SUA si achizitii de material de lupta de la acestea, in vreme ce ministrul apararii din acea vreme, Melescanu, "a declarat ca ia in calcul si alte posibilitati"?

V-ati gandit vreodata la lucrurile astea? Va pasa? Va intereseaza faptul ca Romania a fost redusa la nivelul unei republici bananiere latino-americane? Mai stiti si altceva, decat anticomunismul postcomunist si anticoruptia calomnioasa? Sau sunteti o simpla flasneta, care nu cunoaste decat doua melodii complet fumate?

P.S.: Daca sunteti jurnalisti adevarati si libertatea de expresie inseamna ceva pt. dvs., veti posta acest comentariu. Daca vreti sa cenzurati, ca pe vremea comunismului, cenzurati!
Liviu din Timisoara 2017-10-23
Stiti cum i se spune nevestei lui Nastase " performantu": " Dana 30 procente " Stiti de ce ? Intrebati-i pe cei cu licitatiile la distributia de medicamente in tara. Tariceanu asa de bine a performat, ca ne-a bagat in plina criza in "slipi" ( singurii la care se pricepe cu adevarat, fiind purtator de chiloti pe scena, meseria lui de baza), desi toate analizele economice prevesteau efectele crizei din SUA. In rest, un moftangiu cu ifose.
stef 2017-10-17
"...și cu nelipsitul cap al lui „Codrin“ în fun­dal... " Buna asta, asa este.

In rest, daddy flausatul este un mincinos patologic, dar minciuna are picioare scurte. In sfarsit, se vor trezi din visare si cei ce au votat PSD-ul si sper sa ia calea PNTCD-ului...definitiv. Sa dispara ca un vis urat, de fapt a fost un cosmar.
Total 5 comments.
Recomandari
13429
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22