ALDE este pe cale să pună mâna pe Electrica, una dintre cele mai profitabile companii

E.b. | 17.10.2017

ALDE este pe punctul de a obţine majoritate în consiliul de administraţie al Electrica, unul dintre cei mai mari furnizori de electricitate din România, astfel că această companie va fi politizată complet.

Pe aceeași temă

 

 


Acuzaţiile aparţin lui Gabriel Dumitraşcu, fost şef al privatizării din Ministerul Economiei şi unul din cei care a ajutat la listarea companiei, dar şi specialişti din domeniu. 

 

Dumitraşcu a reclamat la Autoritatea pentru Supraveghere Financiară (ASF) că au fost admise candidaturi pentru un loc în consiliul de administraţie peste termenul admis, încălcându-se astfel legea, arată Adevărul.

 

ALDE politizează Electrica, cum nu a mai fost de pe vremea PCR”, acuză Dumitraşcu, el însuşi acţionar minoritar al Electrica. În data de 26 octombrie va avea loc o Adunare Generală a Acţionarilor Electrica, în care vor fi aleşi noi administratori. Şapte locuri sunt disponibile în CA al Electrica, iar nouă candidaţi vor să obţină aceste posturi

 

Trei dintre ei sunt străini: Arielle Marie Malard de Rothschild, Pedro Mielgo Alvarez şi Willem Jan Antoon Henri Schoeber, ei fiind susţinuţi de investitorii instituţionali şi fondurile de investiţii şi de pensii şi care, estimează Dumitraşcu aproape sigur îşi vor păstra mandatele.

 

Alţi şase candidaţi sunt români, ei luptând pentru cele patru locuri rămase. Este vorba, în primul rând, de Buşu Cristian, preşedintele în funcţie al consiliului de administraţie Electrica, foast consilier al lui Călin Popescu Tăriceanu (ALDE). În al doilea rând, candidează Bogdan Iliescu, administrator în funcţie la Electrica şi preşedintele comitetului de nominalizare şi remunerare, fiu al lui Gheorghe Iliescu, vicepreşedinte ALDE şi consilier judeţean Argeş

 

Mai candidează Ioana Drăgan, administrator în funcţie, Gicu Iorga, administrator provizoriu în functie, fost membru PNL, PD, PDL şi acum ALDE. Ulterior, Ministerul Energiei a propus alţi doi candidaţi: pe Doina Dascălu, fost vicepreşedinte al Curţii de Conturi, fina lui Dan Radu Ruşanu, la rândul său naşul lui Daniel Chiţoiu, apropiat de ALDE, dar şi pe avocatul Ciprian Constantin Iacob, fost membru PNL, acum membru ALDE Dâmboviţa.

 

Ce «numitor comun» au 5 din cei 6 candidaţi? Corect, depind de ALDE! În mod cert, Ioana Drăgan urmează a pierde mandatul, astfel încât ALDE urmează a avea la Electrica 4 administratori din 7”, susţine Dumitraşcu. 

 

CITESTE TOT ARTICOLUL

 

 

CITESTE TOT ARTICOLUL

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22