Nicolescu, ​fost ministru al Energiei, acuza un deputat PSD ca face jocul rusilor de la Gazprom

E.b. | 17.10.2017

Razvan Nicolescu, fost ministru al Energiei in guvernul Ponta si fost presedinte al Agentiei Europene de Reglementare in Energie, scrie intr-o postare pe Facebook ca "marele castigator" al unor modificari legislative initiate de deputatul PSD Iulian Iancu "sunt cei de la Gazprom".

Pe aceeași temă

  
 

Incepem sa ne umplem de ridicol la Bruxelles pe niste teme care chiar nu sunt importante pentru Romania. Cei de la Bruxelles au inteles foarte bine ca marele castigator al acestor modificari sunt cei de la Gazprom. Acesta este principalul motiv pentru care se opun!, scrie Razvan Nicolescu pe contul sau de Facebook.

 

El se refera la proiectul de lege privind aprobarea OUG nr.64/2016 pentru modificarea Legii energiei electrice şi a gazelor naturale, proiect care urmeaza sa fie dezbatut astazi in plenul Camerei Deputatilor. Iulian Iancu a initiat mai multe amendamente la acest proiect de lege, amendamente care ar pune in pericol exploatarile de gaze din Marea Neagra - zacaminte strategice pentru Romania, arata HotNews.

 

Comisia Europeana a criticat amendamentele lui Iancu, aratand ca ar putea incalca libertatile fundamentale prevazute in Tratatul privind functionarea Uniunii Europene si principiile pietei libere de energie.

 

O scrisoare semnata de comisarul european pentru energie si schimbari climatice, Miguel Arias Canete, catre Liviu Dragnea, presedintele Camerei Deputatilor, Toma Petcu, ministrul energiei si Iulian Iancu, presedintele Comisiei pentru Industrii, arata ca Romania risca procedura de infringement daca amendamentele vor fi adoptate definitiv de Parlament. Pe de alta parte, Canete este de acord cu argumentul Comisiei pentru Industrii in favoarea unei mai mari transparente asupra preturilor, insa pentru atingerea acestui obiectiv exista si alte solutii precum obligatia transferurilor de titluri de gaze exclusiv printr-un punct virtual de tranzactionare din Romania, precizeaza HotNews.

 

Iulian Iancu a mai fost acuzat in trecut ca servestele interesele Rusiei. Astfel, o telegrama a Ambasadei SUA la Bucuresti in 2008 il cita pe Georgian Pop, colegul de partid al lui Iancu, care spunea ca este "controlat de Gazprom".

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22