După ce Dragnea a anunţat că Legea pensiilor se amână, Olguţa Vasilescu drege busuiocul

E.b. | 18.10.2017

După ce Liviu Dragnea, liderul PSD, a anunţat că Legea pensiilor se amână și nu se va aplică din 2018, Lia Olguţa Vasilescu, ministrul Muncii, încearcă să dreagă busuiocul.

Pe aceeași temă

 

 

 

Liviu Dragnea a declarat, la Parlament, că în proiectul de buget pentru anul viitor vor fi prinse toate majorările prevăzute în programul de guvernare, nu însă şi legea pensiilor, despre care a spus inițial că este obligatoriu să se aplice din 2018.

 

Lia Olguţa Vasilescu, ministrul Muncii, a anunţat că vor exista două acte normative pe legea pensiilor. Astfel, se va face o diferenţiere între pensionarii care au contribuit mai mult de 10 ani la stat şi cei care au contribuit sub această limită de timp. Avantajaţi vor fi cei care îndeplinesc stadiul minim de cotizare de 10 ani.
 

"Cei care sunt pensionari şi au cotizat peste 10 ani vor avea toate drepturile conform contributivităţii, în sensul că se va creşte pe punctul de pensie, se va reactualiza cu rata inflaţiei. Ceilalţi, care sunt impropiru numiţi pensionari pentru că vorbim de indemnizaţia socială minimă de fapt, vor rămâne pe o lege specială. Lor le-a crescut anul acesta de la 400 de lei la 520 de lei şi va creşte de la începutul anului la 640 de lei.

 

Practic nicio persoană cu vârsta de pensionare nu va fi sub această sumă, dar pentru ei creşterile vor fi în momentul în care Guvernul îşi va permite să facă aceste modificări.

 

Anul viitor se va creste pe pct de pensii. A doua etapa prevede corectiile pe care Casa Nationala trebuie sa le faca prin recalculare", a spus Olguţa Vasilescu la România TV

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22