Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Macovei îl acuză pe Liviu Pleșoianu, deputat PSD, că face România de râs la Bruxelles
E.B. - - - -
2017-10-18
Actualitate Interna
0

Europarlamentarul Monica Macovei reacţionează la iniţiativa deputatului PSD Liviu Pleşoianu de a se deplasa la Bruxelles, pentru a-i adresa, de acolo, întrebări Laurei Codruţa Kovesi.

  

Monica Macovei îl acuză pe Liviu Pleşoianu că a făcut România de râs şi îi întreabă pe membrii Comisiei de anchetă pentru alegerile din 2009 dacă deputatul a avut un mandat pentru deplasarea la Bruxelles.

 

Deputatul PSD Liviu Pleșoianu a spus că este membru al comisiei de anchetă privind alegerile din 2009 și că a venit la Bruxelles să-i pună întrebări, în această calitate, procurorului șef al DNA. Presupun că Pleșoianu a fost adus la Bruxelles de europarlamentarii PSD&ALDE, iar Cătălin Ivan, Maria Grapini și Mircea Diaconu, care au vorbit la dezbaterea de marți, au girat tot acest circ.

 

Întreb membrii comisiei de anchetă privind alegerile din 2009: știați că Liviu Pleșoianu vine la Bruxelles? I-ați dat, prin vot, mandat să îi pună întrebări procurorului-șef al DNA? Ați înștiințat, ca orice instituție a statului de drept și care se respectă, procurorul-șef al DNA că va fi “audiat” de Liviu Pleșoianu?

 

Vă întreb pentru că deputatul Pleșoianu s-a folosit de calitatea de membru al comisiei de anchetă pentru a face România de râs la Bruxelles.

 

Vă dați seama că prin lipsa dvs de reacție girați un comportament dezonorant pentru orice politician de bună-credință?, afirmă Macovei, într-un comunicat de presă, citate se Stiripesurse.

 

Monica Macovei aminteşte că evenimentul la care a fost invitată șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a fost organizat de europarlamentari din grupul ALDE, din care fac parte Norica Nicolai și Mircea Diaconu, și cel al Verzilor și intitulat "Lecții de învățat din România: schimbul de bune practici între autoritățile anticorupție din România și Ucraina".

 

"La Bruxelles, PSD&ALDE ne-au arătat că pot preda lecția bătăii de joc și a umilirii românilor. La București, în Parlament, reprezentanții PSD și ALDE construiesc, cu fiecare comisie de anchetă pe care o propun, o justiție paralelă. Ei nu vor să existe procurori și judecători care să-i ancheteze și să îi judece. Ei vor să aibă propria lor justiție politică, o adevărată injustiție pentru popor. Vreți să fiți părtași la asta?", mai afirmă eurodeputata.

TAGS : Macovei Kovesi Plesoianu Bruxelles intrebari Romania ras
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
3288
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22