Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Salvată de Tudose: Demisionara de la Dezvoltare, Sevil Shhaideh, numită consilier guvernamental
Dora Vulcan - - - -
2017-10-18
Actualitate Interna
0

Sevil Shhaideh a fost numita miercuri consilier de stat in aparatul de lucru al guvernului, potrivit unei decizii publicate in Monitorul Oficial.

 

 

Premierul Tudose a anuntat ca o va numi consilier după ședința Comitetului Executiv în care fostul ministru al Dezvoltării și-a dat demisia. Shhaideh și-a dat demisia în ședința CEx al PSD de săptămâna trecută după un conflict deschis al premierului Tudose cu Liviu Dragnea. Deranjat de un sondaj, pe care i l-a atribuit lui Dragnea, în care se vorbea de scăderea încrederii românilor în guvern, Tudose a cerut imperativ demisia miniștrilor cu probleme în Justiție, printre care și Sevil Shhaideh, omul de încredere al lui Dragnea. Sunt "decizii dure, dar necesare”, a spus Tudose.

 

Miercuri a revenit, după două întâlniri avute cu Dragnea la Camera Deputaţilor, Tudose şi-a nuanţat declaraţia, spunând că una este prezumţia de nevinovăţie şi alta percepţia de la Bruxelles, derivată din responsabilitatea adminsitrării unor ministere care interacţionează cu instituţiile europene.

 

„Trebuie să înţeleagă toată lumea că cea mai mare problemă pe care o avem acum este ca actul de guvernare să se desfăşoare în mod normal, să ducem programul de guvernare la capăt, iar un elemenet important în acest program este atragerea de fonduri europene şi cele două colege, ştiţi foarte bine, avem o realitate şi o percepţie. Realitatea este că este prezumţia de nevinovăţie. Au fost o mulţime de cazuri în care cei care au fost puşi sub acuzare în diverse etape ale procesului penal s-au dovedit a fi nevinovaţi, cu vieţile distruse sau oricum schimbate total. Dar avem şi o percepţie, şi percepţia la Bruxelles este cu totul alta decât realitatea de aici”, a declarat Mihai Tudose.

 

Inflamată de declaraţiile făcute luni seara de Tudose, conducerea PSD s-a întrunit marţi într-o şedinţă informală, la finalul căreia premierul Mihai Tudose şi liderul PSD, Liviu Dragnea, au anunţat că decizia finală privind remanierile din Guvern va fi luată în şedinţa de joi a Comitetului Executiv al PSD. Premierul a mai anunţat că în şedinţa informală a PSD au fost stabilite „zona de remaniere şi persoanele remaniabile”.

 

Tot miercuri, Sevil Shhaideh a spus, după audierea sa la DNA, că nu răspunde decât în faţa Comitetului Executiv al PSD, unde îşi va face cunoscută decizia în legătură cu poziţia ei în Guvern, decizie pe care, spune ea, ar fi luat-o deja. „Eu cred că sunt acelaşi om, am respectat întotdeauna partidul şi cel care m-a pus în funcţia de ministru este CEx, iar decizia mea, care este luată, o voi transmite maine în CEx”, spunea suspecta pentru abuz în serviciu în dosarul Belina. 

 

Joi, la finalul unei ședințe foarte tensionate, Dragnea și Tudose au anunțat demisia a trei miniștri, printre care și Shhaideh.

 

În 22 septembrie, DNA a anunţat că a fost începută urmărirea penală a actualului vicepremier şi ministru al Dezvoltării Regionale Publice Sevil Shhaideh, suspectată de abuz în serviciu, infracţiune săvârşită în perioada în care era secretar de stat la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, privind trecerea ilegală a unei părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel din proprietatea statului în proprietatea judeţului Teleorman şi în administrarea Consiliului Judeţean Teleorman, pentru ca, doar la câteva zile, să fie închiriate tot ilegal unei firme private.

 

 

TAGS : guvern tudose shhaideh consilier guvernamental demisie ministerul dezvoltarii
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
1132
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22