Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Mat Maneri, Lucian Ban şi Evan Parker la ARCUB
- - - -
2017-10-19
Cultura
0

2017 / 10 / 24

Între Vortex Jazz Club din Londra şi Bimhuis din Amsterdam, celebrul jazzman newyorkez Mat Maneri alături de Evan Parker şi Lucian Ban se opresc marţi, 24 octombrie, ora 19:30, la ARCUB Bucureşti, pentru un concert exclusiv de lansare a celui mai recent album al său, Sounding Tears. Concertul este prezentat în cadrul seriei Jazz @ ARCUB - Artist in Residence, ajunsă la cea de-a doua stagiune, curatoriată de celebrul muzician Mircea Tiberian şi organizată de ARCUB cu susţinerea Primăriei Capitalei.

 

Sounding Tears este primul album în 12 ani pe care Mat Maneri îl scoate ca lider. Violonistul newyorkez a cântat în trecut cu David S. Ware, Paul Motian, Joe Morris, iar pentru cel mai recent album al său lucrează cu legendarul saxofonist britanic Evan Parker şi cu pianistul Lucian Ban, colaboratorul său de aproape o decadă. Jurnalistul Stuart Broomer, de la New York City Jazz Record, scria despre Sounding Tears: „Maneri, Ban şi Parker duc improvizaţia la un nivel de claritate şi coerenţă care rareori poate fi atins. Fără îndoială, una dintre cele mai frumoase lansări de discuri din 2017”.

 

Biletele pot fi achiziţionate online de pe http://arcub.ro/ şi http://www.bilet.ro/ sau de la casa de bilete de la sediul ARCUB (Strada Lipscani, nr. 84-90).

TAGS :
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din Cultura
1176
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22