Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Reprezentantul arhiepiscopiei Tomisului despre hărțuitele sexual: se complac pentru avantaje
Dora Vulcan - - - -
2017-10-19
Actualitate Interna
1

Purtatorul de cuvant al Arhiepiscopiei Tomisului Eugen Tanasescu a starnit o adevarata dezbatere pe retelele de socializare dupa ce s-a exprimat despre femeile hărțuite sexual cu mentalitate de hărțuitor.

 

 

 

La curent cu știrile mondene și cu scandalul de hărțuire sexuală de la Hollywood, al cărui protagonist este un producător celebru, părintele-purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului s-a întrebat retoric:  "Vedetele alea care au 'dezvaluit' ca au fost agresate sexual, la XXX ani dupa, nu cumva s-au complacut pentru niste avantaje?", a fost mesajul scris pe Facebook de preotul Eugen Tanasescu si care a atras un val de critici.

 

 

Nu putini au fost cei care l-au acuzat pe preot ca judeca fara sa cunoasca adevaratele situatii si ca, in plus, generalizeaza.

 

Dupa ce si presa a preluat mesajul acestuia, preotul a revenit cu precizari.

 

El a spus ca sustine "campania antihartuire sexuala. 'Sa nu fii desfranat' este tratamentul potrivit" si ca rezoneaza cu Politia Romana care sustine ca atunci cand ti se intampla sa spui.

 

"Compatimesc si ofer empatia mea tuturor victimelor care au fost lovite de fenomen", a adaugat el, precizand ca, totusi, detesta "ipocrizia celor care au tacut ani de zile, n-au avut nicio reactie, nu s-au plans nici la politie, nici la procuror ci s-au complacut pentru avantaje, practicand prostitutia pentru cariera.

 

Iar acum, cand s-a declansat valul doar pentru un nene de la Hollywood (pentru crestinele abuzate si violate de extremistii Orientului n-am vazut #metoo) s-au gasit sa 'dezvaluie' (va rog observati gjilimelele) ".

 

In concluzie, spune preotul, el intelege ca "doar problemele puternicilor planetei preocupa populatia Facebook", adaugand ca despre "faptul ca cel mai prigonit grup social de pe planeta ramane cel al crestinilor (75% din cazuri) nu e nici o campanie. E firesc, pana la urma. Pentru cei ce vor fi vesnic vii de ce sa te ingrijorezi?".

 

Campania la care face referire preotul a facut sute, mii de femei hartuite sexual sa vorbeasca despre ce li s-a intamplat si a pornit dupa dezvaluirile in presa legate de astfel de acte savarsite de producatorul american Harvey Weinstein. Multe persoane abia in fata valului de povesti de pe retelele sociale au constientizat fie ca au fost victime, fie ca au fost agresori, multe situatii fiind acceptate ca fiind "parte din viata".

TAGS : bor preot purtator de cuvant arhiepiscopia tomisului eugen tanasescu mentalitate de hartuitor
Comentarii
Liviu 2017-10-20
In sfirsit, BOR-ul nu cere bani pentru catedrala "mintuirii neamului" - ne-am mintuit de ne=am rupt.
Dar acum, are dreptate - cloaca a dat in clocot, dar nu se va schimba nimic, pentru ca asa opereaza ei.
Total 1 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
2555
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22