Macovei:Domnule Toader, v-ați întrebat ce vor face 4.000 de oameni eliberați condiționat?

Dora Vulcan | 20.10.2017

Europarlamentarul Monica Macovei, fost ministru al Justitiei, atrage atentia, intr-o postare pe pagina sa de Facebook, asupra posibilelor urmari ale intrarii in vigoare a Legii recursului compensatoriu.

Pe aceeași temă

 

 

 

  

Legea a dus joi la eliberarea conditionata a 529 de detinuti, iar alti 3.349 ar urma sa iasa din penitenciare in scurt timp: "Toader zice ca nu se astepta ca impactul sa fie . Domnule Toader, asta inseamna ca ati acceptat sa fie adoptata o lege fara sa faceti cel mai mic studiu de impact. V-ati intrebat o secunda ce vor face acesti aproape 4.000 de oameni eliberati conditionat? Au unde sa se duca? Au ce sa munceasca?", este mesajul Monicai Macovei pentru ministrul Justitiei.

 

"Asteptati-va sa fiti surprins in continuare ca va creste criminalitatea si vor fi mai multe infractiuni de furt si violenta, pentru ca unii dintre cei iesiti n-au niciun ban in buzunar", adauga Monica Macovei.

 

 

 

Mesajul integral postat de Monica Macovei pe Facebook:

 

 

 

Ministrul Toader ne spune ca astazi au fost eliberati conditionat 529 de detinuti, iar alti 3.349 vor iesi din inchisoare zilele urmatoare. Totul este posibil pentru ca Toader a sustinut legea cu eliberarea conditionata. Toader zice ca nu se astepta ca impactul sa fie 'atat de mare'.

 

Domnule Toader, asta inseamna ca ati acceptat sa fie adoptata o lege fara sa faceti cel mai mic studiu de impact. V-ati intrebat o secunda ce vor face acesti aproape 4.000 de oameni eliberati conditionat? Au unde sa se duca? Au ce sa munceasca? Asteptati-va sa fiti surprins in continuare ca va creste criminalitatea si vor fi mai multe infractiuni de furt si violenta, pentru ca unii dintre cei iesiti n-au niciun ban in buzunar.

 

 

 

 

 Toader spune că nici el nu credea că peste 3 mii de condamnaţi vor fi liberi

 

Tudorel Toader, ministrul Justiției, a anunțat că, în urma intrării în vigoare a Legii recursului compensatoriu, până joi la miezul nopții, au ieșit din penitenciar 529 de deținuți iar 3.349 au dobândit vocație pentru liberare condiționată.

 

"În cursul zilei de ieri, (...) în baza acestei legi, adăugarea acelor șase zile (...) considerate ca fiind executate, au ieșit din penitenciar 529 de deținuți. Este mult și pentru orice așteptare a mea. Nu credeam că impactul este, va fi atât de mare, dar, sigur, este efectul legii", a declarat  ministrulToader, la conferința "Protecția drepturilor deținuților și condițiile de detenție din România", conform Agerpres.

 

El a precizat că informația i-a fost transmisă de directorul ANP, Marian Dobrică.

 

Tudorel Toader a adăugat că, tot în cursul zilei de joi, 3.349 de deținuți au dobândit vocație pentru liberare condiționată.

 

"Tot prin adăugarea celor șase zile, în cursul zilei de ieri, au dobândit vocație la liberarea condiționată 3.349 de deținuți. Deci, li s-a împlinit fracția prin ce au executat efectiv și prin ce se consideră efectiv executat de lege prin adăugarea celor șase zile la fiecare 30 de zile executate. Nici la acești 3.349 nu intră cei care oricum ar fi dobândit vocație la liberarea condiționată, ceea ce înseamnă că, pe termen foarte scurt, probabil, comisiile vor fi destul de solicitate, pentru că nu-mi închipui ca vreun deținut să dobândească această vocație și să nu-și exercite acest drept, să nu încerce această așteptare, speranță legitimă pe care o are", a declarat ministrul Justiției. 

 

 

 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22