Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


DNA: Acuzații restrânse pentru Elena Udrea în dosarul Hidroelectrica
Dora Vulcan - - - -
2017-10-20
Actualitate Interna
1

DNA a restrâns acuzațiile aduse Elenei Udrea în dosarul Hidroelectrica, a anunțat Elena Udrea vineri după audierea sa la DNA.

 

 

Nu mai există nici măsuri preventive, iar ceea ce a rămas de lămurit sunt aspecte și fapte ce nu țin de natura penală, ci de legea finanțării electorale a partidelor care era în vigoare la momentul faptelor și care prevedea, în cazul încălcării, doar sancțiuni contravenționale, a anunțat avocatul ei, Veronel Rădulescu.

 

 

 El a spus că în dosar nu se mai pune problema ca cei 5 milioane de dolari să fi ajuns la Elena Udrea.

 

Banii respectivi au fost pentru partid, pentru finanțarea campaniei electorale locale din anul 2012, la care Elena Udrea nici măcar nu a fost candidat, a ținut să precizeze avocatul. Întrebat de ce în cererea de aviz pentru reținere și arestare trimis inițial la Parlament de DNA se spunea că Elena Udrea ar fi încasat o parte din bani, avocatul a spus că erau vremuri când „era la modă ca Elena Udrea să fie arestată. Acum moda respectivă s-a mai estompat”, a comentat avocatul, citat de Digi 24.

 

Fostul procuror care s-a ocupat de dosar, Mihaiela Moraru Iorga, declara că șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, i-ar fi cerut să o rețină oricum pe Elena Udrea, chiar dacă Parlamentul dădea sau nu aviz nefavorabil.

 

„Mai e un aspect pe care vreau să-l rețineți: această finanțare care se află în discuție a fost refuzată de către doamna Udrea! A spus: nu sunt de acord să fac această finanțare din partea acestui domn! Și cu toate astea, s-a făcut și este acuzată dumneaei. Mi se pare absolut anormal”, a subliniat avocatul.

 

În dosar e vorba de o presupusă mită de 5 milioane de dolari pe care Elena Udrea ar fi pretins-o de la omul de afaceri Bogdan Buzăianu pentru a-i facilita un contract cu Hidroelectrica.

 

În vara anului 2010, contractul extrem de profitabil pe care Buzăianu îl avea cu Hidroelectrica, urma să expire, moment în care ar fi apelat la Elena Udrea, pe atunci ministru al dezvoltării şi turismului în guvernul Boc. Avea nevoie de cineva, spun procurorii DNA, care să intervină la Ministerul Economiei, condus la acea vreme de Ion Ariton, astfel încât contractul să fie reînnoit. Elena Udrea ar fi cerut pentru acest serviciu 5 milioane de dolari. Banii i-ar fi primit doi ani mai târziu. O parte din bani, primiți cash, ar fi mers către finanțarea Partidului Democrat Liberal, iar o altă parte i-ar fi primit sub forma unui pachet de acțiuni la o entitate media.

 

 

 

TAGS : dna dosar hidroelectrica elena udrea acuzatii restranse
Mai multe din Actualitate Interna
Comentarii
MIHAI 2 2017-10-21
Pana la urma singura MARTIRA PDL va ramane doamna Ritzi.
Total 1 comments.
1210
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22