Vosganian nu e de acord cu Tudose: ALDE are rezerve privind contribuţia de solidaritate

E.b. | 22.10.2017

Varujan Vosganian, vicepreședintele ALDE a declarat, la Oradea, că Partidul Alianța Liberalilor și Democraților are rezerve în legătură cu procentul de 2% - contribuție de solidaritate socială.

Pe aceeași temă

 

 


Această cifră a fost lansată lansat recent în spațiul public de către ministrul Finaţelor, iar premierul nu l-a contrazis şi a declarat că taxa de solidaritate există şi acum, la un nivel de 0,25%, şi va fi menţinută pentru că este o cerinţă a UE şi a sindicatelor, iar Ministerul Finanţelor va stabili la cât va ajunge aceasta, pentru că în cifre reale trebuie să fie la acelaşi nivel, dar la o bază de raportare mai mică.

 

Deocamdată, nimic nu e clar în legătură cu această taxă.

 

Varujan a precizat că la începutul săptămânii viitoare ar urma să aibă loc discuții pe acest subiect cu PDS

 

"Alaltăieri a mai apărut o idee privind contribuția de solidaritate, precizez nu e vorba de taxa de solidaritate, ci e vorba de o contribuție de solidaritate, de 2%. Din cauza acestui anunț, eu mi-am anulat ieri (vineri — n.r.) o întâlnire pe care o aveam cu sindicatele și cu patronatele la Iași, pentru că nu am vrut să spun în fața sindicatelor și patronatelor lucruri pe care trebuie să le spun partenerilor de alianță. Avem rezerve în legătură cu acest procent de 2% și vrem să știm exact de unde provine", a precizat, sâmbătă, într-o conferință de presă, Varujan Vosganian, citat de Agerpres.

 

El a amintit "acele decalaje de atitudine și nepotrivire" cu PSD pe tema impozitării gospodăriilor, a taxei de solidaritate și a impozitului pe cifra de afaceri, la care, în urma demersurilor ALDE și cu sprijinul mediului de afaceri, s-a renunțat.

 

"Vreau să spun un lucru clar: noi nu dorim să rupem alianța cu PSD. Este o chestiune de onoare politică. Nici nu mai știu de câte ori am fost întrebat când rupeți alianța și când începeți conflictele dintre voi. ALDE nu este un partid conflictual. De fiecare dată când au existat nepotriviri, noi le-am soluționat și fără să abandonăm de la principiile noastre", spunea Vosganian.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22