Colmatări

Gata, s-a înnoit și Guvernul Tudose: are trei miniștri noi luați de la talcioc. Cel care sare imediat în ochi dintre cei trei (Stănescu la Dezvoltare, Stroe la Transporturi și Nica la Fonduri Europene) este Felix Stroe, provenit din școala de baroni a lui Nicușor Constantinescu din Constanța. Ministrul și-a asigurat deja posteritatea: o stradă din Cumpăna are numele său. Strada Felix Stroe! S-o tot calci în picioare.

Tia Serbanescu 24.10.2017

De același autor

 

Dacă Stroe își păstrează năravul, s-ar putea ca vreun coridor din minister să-i poarte în curând numele. Sau măcar o toaletă. Ceremonia de învestire a celor trei a durat doar șase minute și la ea și-au anunțat din timp absența și Dragnea, și Tăriceanu. Cică vor să-l izoleze pe Iohannis. S-ar putea să se izoleze ei înșiși, ceea ce e periculos. Dacă stau prea mult singuri, ajung la ceartă. Dragnea nu numai că nu mai merge la Cotroceni, dar l-a somat pe președinte să nu mai vorbească despre PSD „decât dacă se înscrie în PSD“. Ce aberație! Merită premiul Liviu Pop pentru cultură politică în grad de subofițer. Dragnea a descris și relația ratată cu Iohannis: „Am stat cu mâna întinsă până mi-a amorțit“. Cam jenant. Bărbat tânăr să stea cu mâna întinsă. La muncă! Liderul PSD e convins că „sunt instituții și persoane care vor să confiște guvernul“. Ei, aș! Cine ar vrea un asemenea guvern? Parcă e de căpătat. Daddy poate să stea liniștit. Nu-i ia nimeni jucăria. N-au decât să se bată singuri pe ea până cedează psihic: „Să știți că viața unui ministru nu e deloc ușoară - a scâncit Doina Pană -, nu e numai munca fizică, mai e și stresul și dincolo de toate stresurile mai ești și vânat“. Poftim, ce chinuită e femeia asta. Și noi nici nu știam că e ministru. De ce n-or fi lăsat-o în lumea ei? Cum e și cazul lui Dragnea. Să-l fi lăsat fecior la plug, să-l fi lăsat la coasă.

E clar că politica-l stresează și justiția îl apasă. PSD ține însă la stresații săi, așa că parlamentul a votat împotriva cererii DNA privind urmărirea penală a Rovanei Plumb. În salvarea Rovanei din lacul Belina o contribuție științifico-fantastică a adus Eugen Nicolicea: „Brațul Pavel nu mai e braț și insula Belina nu mai e insulă, fiindcă brațul s-a colmatat, iar eroziunea a mutat malul în partea cealaltă“. Adică a dus malul pe celălalt mal. Trist. Dacă nici braț nu e, nici insulă nu e, nimica nu e. Caz închis. Fenomenul colmatării e însă frecvent în politică: nici Nicolicea nu mai e Nicolicea, gândirea i s-a colmatat, iar eroziunea i-a mutat decența pe malul celălalt, unde nu ajunge prea des. Aflat în aceeași situație, Eugen Orlando Teodorovici a mărturisit că, deși nu s-a dus la cursurile Academiei SRI, a primit acasă diploma de absolvire. Așa o fi primit și celelalte diplome? Posibil. Oamenii ăștia sunt plini de păcate, diplome și doctorate - majoritatea de la SRI. Eruditul Ludovic Orban a comentat prompt remanierea guvernului:

„S-a schimbat Tanda cu Manda“. Pardon, Manda e tot șef la comisia SRI, unde „n-are competența“ (ceea ce se vede) să cerceteze cum s-a trezit Orlando cu diploma de la SRI. Cozmin Gușă a observat totuși o diferență între Tanda și Manda din PSD: „Tudose joacă șah, Dragnea joacă table“. În timpul serviciului, bineînțeles. Mai avansat, Iohannis joacă golf: președintele a inaugurat un teren de golf din Feleac. La câte găuri are terenul, putem să-l considerăm autostradă.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22