Fostul secretar de stat în MJ, Ovidiu Puțura, adus din nou din penitenciar la Comisia SRI

Dora Vulcan | 24.10.2017

Comisia parlamentară de control al activității SRI urmează să îl audieze din nou marți pe fostul secretar de stat în Ministerul Justiției Ovidiu Puțura.

Pe aceeași temă

 

 

 

Președintele Comisiei SRI, Claudiu Manda, l-a invitat din nou pe Puțura la comisie, după ce a fost audiat și miercurea trecută pentru că fostul secretar de stat în MJ, care execută acum o pedeapsă cu închisoarea pentru corupție, le-a spus parlamentarilor din comisie că majoritatea miniștrilor din perioada 2012 — 2016, dar și un număr impresionant de parlamentari, în general cei care sunt mai importanți sau mai vocali, cam de la fiecare partid, ar fi fost interceptați pe mandate de siguranță națională, transmite Agerpres.

 

Ovidiu Puțura a fost condamnat definitiv de ÎCCJ la cinci ani de închisoare cu executare, pentru fapte de corupție.

 

Potrivit lui Manda, Puțura a susținut, la Comisia SRI, că a deranjat o anumită persoană din conducerea Serviciului Român de Informații, că toate lucrurile vin de acolo, știa că va fi condamnat și la câți ani din surse SRI.

 

"A spus că există martori pe care domnia sa i-a indicat și că, în momentul în care a fost judecat, a fost o pauză de câteva minute, judecătorul a părăsit sala și a avut o întâlnire cu un ofițer din conducerea SRI, lucru care trebuie să vedem dacă s-a întâmplat și dacă este legal, după care s-a întors, a continuat audierile și a și stabilit în pronunțare decizia", a relatat Manda.

 

La comisia parlamentară pentru controlul activității SRI sunt așteptați la audieri în această săptămână și Traian Băsescu, Dan Andronic și Adrian Sârbu.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22