Fost-șef al Antifraudei din CNAS, denunț la DNA: banii asiguraților, deturnați pentru salarii

Dora Vulcan | 24.10.2017

Alin-Sergiu Costache, şef al Direcţiei Generale de Monitorizare Antifraudă din CNAS, arestat în dosarul decontărilor fictive de servicii medicale la domiciliu a făcut un denunţ la DNA în care a dezvăluit procurorilor mai multe nereguli din activitatea CNAS, susţin surse judiciare.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

Sume importante Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate (FNUASS) au fost dirijate către plata măririlor salariale ale personalului medical din spitale, potrivit unui denunţ făcut la DNA de unul dintre şefii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), au declarat surse judiciare pentru Adevărul.

 

 

Alin-Sergiu Costache, şef al Direcţiei Generale de Monitorizare Antifraudă din CNAS, arestat  în dosarul decontărilor fictive de servicii medicale la domiciliu a făcut un denunţ la DNA în care a dezvăluit procurorilor mai multe nereguli din activitatea CNAS.

 

 

 Costache a explicat procurorilor că începând cu anul 2015, FNUASS a fost devalizat cu sumele de bani necesare plăţii măririlor salariale ale personalului medical din spitale. Asta  în pofida faptului că din acest fond nu pot fi decontate decât servicii medicale, salariile personalului medical fiind în sarcina Ministerului Sănătăţii.  

 

 

Costache ar fi dat detalii despre relaţiile de amiciţie dintre şeful CNAS, Marian Burcea şi afaceristul Sergiu Ciobanu, fostul consilier personal şi fin al şef SRI, George Maior.

 

 

 

 

foto, captură youtube

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22