Ksenia Sobceak neagă teoria conspiraţiei si spune că vrea să-l învingă pe Putin în alegeri

E.b. | 24.10.2017

Ksenia Sobceak, candidata la alegerile prezidențiale din Rusia, vedetă de televiziune apropiată opoziției, a declarat că speră să-i reunească pe rușii care sunt nemulțumiți de situația din țară, relatează AFP. Ea neagă faptul că participarea sa la prezidențiale a fost decisă de Kremlin.

Pe aceeași temă

 
 
În cadrul unei conferințe de presă, ţinută într-un teatru din centrul Moscovei, Ksenia Sobceak a negat cu vehemență zvonurile potrivit cărora candidatura sa la alegerile prezidențiale din martie 2018 ar fi fost decisă de Kremlin pentru a o contracara pe cea a lui Alexei Navalnîi, principalul opozant al puterii.

 

"Nu îl voi insulta pe Putin personal. Pentru unii, este adevărat că Putin este mai presus de toate un tiran și un dictator. Pentru alții, el este liderul care protejează lumea rusă și care a salvat Rusia căzută în genunchi", a spus ea, conform AFP, preluată de Agerpres.

 

"Pentru mine, Putin este mai presus de toate cineva care l-a ajutat pe tatăl meu în timp ce se afla într-o situație dificilă și care practic i-a salvat viața. Îmi amintesc", a adăugat Ksenia Sobceak, al cărei tată, Anatoli Sobceak, fostul primar al orașului Sankt-Petersburg, este considerat mentorul politic al președintelui rus.

 

Cu toate acestea, Ksenia Sobceak a explicat că este 'împotriva a tot ceea ce se întâmplă în Rusia' și 'nu apreciază tot ce a făcut Putin ca politician'.

 

Tânăra de 35 de ani vrea să reprezinte votul 'împotriva tuturor', o opțiune oferită anterior alegătorilor pe buletinele de vot, spunând că 'aceste alegeri trebuie să devină un referendum național în care candidatul 'împotriva tuturor' să-i unească pe oameni'.

 

Acuzată că divizează opoziția prin candidatura sa, Ksenia Sobceak a promis să se retragă din cursă dacă Alexei Navalnîi va fi autorizat să-și depună candidatura la alegeri.

 

Comisia electorală din Rusia l-a avertizat săptămâna trecută pe Navalnîi că va fi eligibil abia începând din anul 2028, din cauza cazierului său judiciar, spulberând încă o dată speranțele acestuia de a-l concura pe Vladimir Putin la alegerile prezidențiale din luna martie a anului viitor

 

************************

 

Fosta prezentatoare de la Dom 2, în vârstă de 35 de ani, numită Paris Hilton de Rusia, vrea să ajungă la Kremlin.

 

Ksenia Sobchak a anunțat că va candida la alegerile prezidențiale împotriva lui Vladimir Putin, care l-a avut pe tatăl ei drept mentor. Candidatura ei ar putea să fie însă în folosul liderului rus, care nu a anunțat oficial că va încerca să obțină un nou mandat, screie zumi.md.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22