Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Diaconescu, despre SIPA: Mapele a 16 persoane, inclusiv a mea, aruncate în spaţiul public
E.B. - - - -
2017-10-25
Actualitate Interna
3

Cristian Diaconescu, fostul ministru al Justiţiei, a declarat, la Comisia parlamentară de anchetă privind arhiva SIPA, că se spune că mapele profesionale a 16 persoane, minişti şi magistraţi, inclusiv a sa, au fost sustrase din Miisterul Justiţiei şi aruncate în spaţiul public

 

"În perioada 2006 — 2007, se spune, mapele profesionale a 16 persoane, demnitari, inclusiv eu, au fost sustrase din Ministerul Justiţiei şi aruncate în spaţiul public în ideea de a genera, un anume fel de constrângere. Aş fi foarte interesat să ştiu unde sunt mapele noastre profesionale, pe unde zburdă ele în spaţiul românesc", a afirmat Cristian Diaconescu

 

El a menţionat numele demnitarilor ale căror mape profesionale au fost sustrase.

 

"Este vorba de Victor Babiuc, este vorba de  Ciorbea, este vorba de Valeriu Stoica, este vorba de mine şi Gâlcă, în general magistraţi şi foşti miniştri. Sigur, vreo doi miniştri lipsesc", a precizat fostul ministru, citat de News.ro.

 

Diaconescu a menţionat, însă, că singurul magistrat despre care ştie că a fost şantajat în baza mapei profesionale este Corneliu Turianu.

 

Preşedintele comisiei parlamentare de anchetă privind arhiva SIPA, Şerban Nicolae, a anunţat săptămâna trecută că miercuri, începând cu ora 10:00, o să fie invitaţi patru foşti miniştri ai Justiţiei din parioada 2004 - 2008 (Cristian Diaconescu, Monica Macovei, Tudor Chiuariu şi Cătălin Predoiu,), pentru a fi audiaţi în legătură cu arhiva fostului serviciu secret al Ministerului Justiţiei.

 

Dintre cei patru, doar Cătălin Predoiu şi Cristian Diaconescu au răspuns miercuri invitaţiei comisiei.

 

TAGS : SIPA arhiva comisie Cristian Diaconescu comisie parlamentara ministrii mape profesionale sustrase
Comentarii
?????? 2017-10-26
Remarcati și cå unele primării ar susține că nu mai dispun de resurse bugetare datorită creșterilor salariale ?
Deci, considerați că parlamentarii nu sunt indemnizați suplimentar și pentru activitatea din comisii, fapte ce ar contribui probabil la creșterea deficitului bugetar ?
?????? 2017-10-26
Considerați că activitatea din comisiile parlamentare, precum cea despre SIPA ,ar trebui "recompensată" precum cea de la "cercetașii americani" ? Considerați că activitatea din comisiile parlamentare este inclusă în activitatea din mandatul parlamentar pentru care parlamentarii primesc indemnizația ce a fost reglementată ?
?????? 2017-10-25
Ați remarcat totuși că și "mapa profesională" a fostului ministru Radu Stroe și a altor câțiva miniștri au fost "invocate" în mod public, atunci când au fost prezentați pentru numirea în funcție, la Cotroceni ?
Total 3 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
4032
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22