Liderul separatist Carles Puigdemont renunţă să se adreseze Senatului spaniol

E.b. | 25.10.2017

Carles Puigdemont, liderul provinciei spaniole Catalonia, a anulat o vizită planificată la Madrid săptămâna aceasta pentru a se adresa Senatului spaniol, a anunțat miercuri guvernul catalan

Pe aceeași temă

 
 

Carles Puigdemont, liderul provinciei spaniole Catalonia, a anulat o vizită planificată la Madrid săptămâna aceasta pentru a se adresa Senatului spaniol, a anunțat miercuri guvernul catalan, conform DPA și AFP, prlluate de Agerpres.

 

Marți, Senatul spaniol a anunțat posibila prezență a lui Puigdemont vineri în camera superioară a Parlamentului. Senatul urmează să dezbată și să supună la vot suspendarea autonomiei Cataloniei, precum și alte sancțiuni înaintate de premierul Mariano Rajoy ca răspuns la încercările regiunii din nord-estul Spaniei de a obține independența.


Prezența lui Carles Puigdemont în Senat ar fi condus aproape sigur la o dezbatere între el și Rajoy, comentează DPA.


Vicepreședintele Senatului, Pedro Sanz, a salutat marți "dorința de dezbatere" a liderului catalan și a afirmat că prezența acestuia ar fi "o onoare".


Carles Puigdemont va prezida joi o sesiune plenară a parlamentului catalan, când ar putea declara în mod unilateral independența regiunii sau anunța noi alegeri regionale.


Sâmbătă, Consiliul de Miniștri spaniol a decis să declanșeze aplicarea Articolului 155 din Constituție, care mai trebuie autorizată de Senat, în vederea instituirii de măsuri drastice pentru preluarea controlului direct asupra regiunii: executivul catalan ar urma să fie demis, iar parlamentul și media publice ar fi puse sub tutelă
 
 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22