De teama protestelor, Dragnea transformă în ședință a coaliției bairamul de ziua lui

Dora Vulcan | 30.10.2017

Dragnea a transformat în ședință a coaliției bairamul dat de ziua lui de naștere în seara în care se împlinesc doi ani de la tragedia din Colectiv, după ce pe Facebook au apărut mobilizări la proteste menite a-i striga sărbătoarea.

Pe aceeași temă

 

 

 

UPDATE -  Seful PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni seara ca reuniunea la care participa parlamentarii PSD, la clubul Floreasca din capitala, si care coincide cu aniversarea a doi ani de la tragedia de la Colectiva, nu a fost organizata in cinstea zilei sale de nastere. "Nu a fost data in cinstea zilei mele de nastere. Asta e, m-am nascut si eu o data pe 28 octombrie", a raspuns Dragnea la intrebarile ziaristilor, dupa o reuniune a conducerii coalitiei de guvernare. Liderul PSD a precizat ca aproape "in fiecare luni colegii deputati si senatori se intalnesc la Floreasca pentru socializare. Am inteles ca e si ziua lui Gabi Petrea". Dragnea nu a putut rata ocazia de a se victimiza, în ciuda evidenței: și-a exprimat regretul că "si acum, dupa doi ani, sunt unii care se folosesc de moartea acelor copii".

 

La finalul declaratiilor comune cu Tariceanu, Dragnea i-a intrebat pe ziaristi daca ii dau voie sa mearga "acasa". Amândoi erau extrem de iritați

 

 

***

 

 Antena 3 a transmis imagini in direct cu ziaristii care ii intrebau pe deputati daca li se pare moral ca aceasta petrecere are loc in ziua in care se comemoreaza doi ani de la tragedia de la Colectiv.

 

”Liviu Dragnea își serbează ziua cu 2 zile întârziere. Serbarea pică exact în ziua comemorarii a doi ani de la Colectiv. Şi locaţia e interesantă - clubul lui Dinu Pescariu”, a scris Antena 3 pe pagina sa. În acest context, Bogdan Chirieac a explicat la emisiunea La Ordinea Zilei de la Antena 3 că Liviu Dragnea ar fi putut să-și organizeze ziua de naștere într-un cadru mai restrâns. „Atunci când ești într-o asemenea funcție trebuie să ai mare grijă la un asemenea tip de aniversări. Aceste lucruri se fac un cerc intim de prieteni nu cu tot partidul nu petreceri de o mie de persoane. Și ce este trist este că liderii partidului nu învață nimic din istoria recentă. Când s-a știut că Victor Ponta va pierde alegerile prezidențiale, atunci când și-a serbat ziua de naștere pe stadion cu 50.000 de persoane. Președintele Dragnea vrea să verifice partidul să vadă cine vine cine nu vine dar putea să găsească altă modalitate pentru a verifica partidul”, a declarat Bogdan Chirieac la Antena 3.

 

Agenția națională de știri Agerpres, la rându-i, a anunțat că Dragnea își serbează ziua de naștere la un club din Floreasca (tot în Floreasca este și sediul PSD preferat de Dragnea pentru că este ca un buncăr inaccesibil presei). 

 

Ulterior, purtatorul de cuvant al PSD, Adrian Dobre, a declarat ca Liviu Dragnea s-ar afla la o reuniune a coalitiei de guvernare pentru a discuta despre bugetul pe 2018.

 

"Nu este prima data cand coalitia se intalneste pentru bugetul pe 2018. Este a treia sau a patra intalnire care are loc pe buget. Au fost intalniri care au fost comunicate public pe discutia pe buget. Este firesc sa fie mai ales ca bugetul nu s-a format inca si nu s-a votat. Cred ca astfel de discutii pe aceasta tema sunt firesti", a spus Dobre, citat pe site-ul Antenei 3.

 

Un protest initiat de comunitatea Coruptia ucide este anuntat in aceasta seara in fata clubului Floreasca, unde Liviu Dragnea isi serbeaza ziua de nastere. "Hai sa ii spunem La multi ani lui Dragnea! Cu executare!', este numele evenimentului anuntat pe Facebook. "In timp ce familiile celor de la Colectiv isi plang mortii, Dragnea face petrecere. Hai cu noi sa ii spunem La multi ani si sa ii aratam ce credem despre felul in care sfideaza tragedia celor 65 de morti si sute de raniti! Ne intalnim in fata Clubului Floreasca. Daca ai la indemana un banner sau poti printa o foaie cu mesajul 'Coruptia ucide', e perfect. Daca nu, orice alt mesaj crezi de cuviinta. SHARE masiv, sa afle cat mai multi oameni!", scriu initiatorii protestului, pe Facebook.

 

Unul dintre cei care va participa la intalnire este presedintele Comisiei de munca din Camera Deputatilor, Adrian Solomon, care a recunoscut la finalul unei sedinte a comisiei ca se va afla alaturi de seful sau de partid.

 

'Suntem cu totii membrii grupului invitati alaturi de domnul presedinte la o intalnire prilejuita de ziua domniei sale, fapt care ne da posibilitatea sa-i spunem direct 'La Multi Ani', daca prin alte mijloace am facut-o fiecare', a declarat Solomon, la Parlament.

 

Intrebat daca este de parere ca este o zi oportuna, avand in vedere ca pe 30 octombrie se implinesc doi ani de la tragedia din Colectiv, Solomon a spus: 'Nu vom merge acolo sa dantuim in vreo hora. Putem sa ne intalnim si cu sobrietatea necesara momentului respectiv'.

 

Fostul ministru al Justitiei, Florin Iordache, a declarat ca "sunt doua lucruri diferite", dupa care a comentat: "Pai asta este viata".

 

Un alt deputat a parut destul de incurcat de intrebarile ziaristilor, afirmand ca in Camera Deputatilor a fost tinut un moment de reculegere in memoria victimelor de la Colectiv, inainte de a lamuri: "Eu zic ca avem decat (sic!) o intalnire".

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22