Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Cu Zebra la Colegiul Tehnic „Costin D. Neniţescu”
- - - -
2017-10-30
Cultura
0

Luni, 30 octombrie, de la ora 10 are loc a treia emisiune din seria specială Cu Zebra la şcoală, găzduită din nou într-o sala de clasă, de această dată la Colegiului Tehnic „Costin D. Neniţescu” din Bucureşti.

Alexandra Niculescu, Robert Alexandru Popa, Ahmed Al Adeny, Andrei Coman şi Anda Calotă, elevi în clasa a XI-a, vor fi cei cinci liceenii co-proproducători ai emisiunii realizate de Mihaela Dedeoglu. Ei vor contribui la toate etapele de producţie şi vor vedea cum se realizează o emisiune radio chiar sub ochii lor, în studioul mobil instalat în liceu.

Elevii vor dialoga cu personalităţi implicate în proiecte de sustenabilitate a mediului înconjurător şi reprezentanţi ai domeniilor profesionale specifice liceului. Aceştia îşi propun să ofere o nouă perspectivă asupra responsabilităţii pe care fiecare tânăr o are faţă de viitor şi a utilităţii educaţiei, vor face schimb de păreri şi vor oferi sfaturi potrivite fiecărui parcurs profesional.

Proiectul Cu Zebra la şcoală abordează dimensiunea urban-culturală şi importanţa mediului în viaţa cotidiană, în timp ce atrage atenţia asupra lipsei de interes a tinerilor pentru domeniile tehnice şi tehnologice în România.

Cu Zebra la şcoală este un demers cultural cu şi despre liceeni, în cadrul Programului cultural Bucureşti, Oraş participativ , finanţat de către Primăria Capitalei prin ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti.

 

Despre RFI Romania

RFI România rămâne o voce a analizei critice de calitate şi a dezbaterii autentice. Programele în limba română, difuzate în fiecare zi de la ora 7 până la ora 20, sunt concepute şi realizate în comun de două redacţii, una la Bucureşti şi alta la Paris. Ştirile RFI România prezintă actualitatea într-un mod imparţial şi serios printr-o abordare atentă, echilibrată, care pune accentul pe verificarea informaţiilor şi punerea lor în context.

RFI Romania poate fi ascultat în FM la Bucureşti, Iaşi, Craiova, Cluj-Napoca, Sibiu, Timişoara şi Chişinău. Alte 60 de posturi de radio locale din ţară preiau o parte din programe. Emisiunile pot fi ascultate in direct sau podcast si pe www.rfi.ro .

TAGS :
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din Cultura
564
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22