Voiculescu îl contrazice pe Dragnea: Fondurile pentru răniţii din Colectiv acoperă şi 2018

E.b. | 31.10.2017

Liviu Dragnea, preşedintele PSD, a declarat luni seară că a cerut premierului, care a fost de acord, să prelungească şi pentru 2018 finanţarea de la buget pentru tratamentele supravieţuitorilor din Colectiv.

Pe aceeași temă

 


Afirmaţia lui Dragnea a fost făcută în contextul în care a fost întrebat în legătură cu faptul că la Clubul Floreasca ar fi urmat să fie sărbătorit cu ocazia zilei sale de naştere, în timp ce la Colectiv sunt comemorate victimele incendiului care a avut loc în urmă cu doi ani

 

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătăţi, îl contrazice pe liderul PSD.  

 

Vlad Voiculescu susţine că tratamentul în străinătate al răniţilor cin clubul Colectiv este finanţat şi pentru 2018, conform OUG nr. 74/2016 aprobată de Cabinetul Cioloş, contrazicându-l astfel pe liderul PSD Liviu Dragnea, care a anunţat luni seară că i-a solicitat premierului Mihai Tudose, care a şi acceptat, prelungirea şi pentru anul viitor a finanţării de la buget pentru tratamentul supravieţuitorilor.

 

"Tratamentul în străinătate al celor de la Colectiv este acoperit prin OUG nr. 74/2016 aprobată de guvernul Cioloş. Ce an este precizat aici? Iaca... tot 2018", scrie  Vlad Voiculescu pe pagina sa Facebook, prezentând şi textul din ordonanţă.

 

Ce a spus Dragnea

 

"Am cerut premierului şi bineînţeles că are aceeaşi opinie, ca în perioada următoare să adopte o ordonanţă prin care să se prelungească termenul în care bugetul de stat să poată să finanţeze cheltuielile necesare pentru tratamentele supravieţuitorilor de la Colectiv", a spus Dragnea, precizând că actuala ordonanţă este valabilă pentru 2016 şi 2017 şi că sunt necesare în continuare fonduri.

 

El a făcut acest anunţ după ce a fost întrebat în legătură cu faptul că mai mulţi colegi de partid ar fi urmat să îl sărbătorească luni seară.

 

Nu a fost dată în cinstea zilei mele de naştere. Ziua mea a fost sâmbătă. În fiecare luni, cam în fiecare luni, colegii deputaţi sau colegii senatori se întâlnesc de obicei la Floreasca pentru socializare. S-au întâlnit şi astăzi. Înţeleg că este şi ziua lui Gabi Petrea. Ce aş vrea să remarc cu mâhire este că şi acum după doi ani de zile se folosesc de moartea acelor copii", a adăugat Liviu Dragnea.

 

În cursul serii a circulat înformaţia conform căreia  lideri ai PSD ar fi urmat să îl sărbătorească pe Dragnea. Fostul ministru al Justiţiei Florin Iordache a fost şi interpelat de jurnalişti în legătură cu oportunitatea unui asemenea eveniment în seara în care sunt comemorate victimele din Colectiv, răspunsul său fiind: "Sunt două lucruri diferite". La insistenţele reporterilor, Iordache a comentat: "Păi asta e viaţa", conform News.ro.

 

De altfel, pe platforma Corupţia Ucide fusese anunţată şi o manifestaţie în faţa Clubului Floreasca, anulată după ce s-a dovedit că Dragnea nu se află acolo.

 

"Dragnea a renunţat la petrecere. Nu ştim dacă s-a speriat de reacţii sau i-a venit gândul bun şi şi-a dat seama cât de nepotrivit ar fi fost un astfel de eveniment exact în seara comemorării pentru Colectiv. Cu toată sinceritatea, sperăm că a fost a doua variantă, pentru că asta ar însemna că i-a mai rămas un pic de umanitate", scrie pe pagina de Facebook Corupţia ucide.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22