Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Primăria Capitalei: 1 milion de euro pentru dezinsecție și deratizare în pragul iernii
Dora Vulcan - - - -
2017-10-31
Actualitate Interna
0

Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) a aprobat, marti, alocarea unui milion de euro pentru efectuarea dezinsectiei si deratizarii in oras.

 

 

 Proiectul a fost aprobat cu 39 de voturi, dar subiectul a nascut controverse intre consilierii generali, scrie ziare.com.

 

Consilierul general PNL Ciprian Ciucu a spus ca "proiectul este aberant".

 

Directorul Departamentului de utilitati publice, Magda Iuga, a spus insa ca "daca vor fi temperaturi mai mici de 14 grade nu vom deconta niciun fel de servicii de dezinsectie".

 

Viceprimarul Capitalei, Aurelian Badulescu, a declarat recent ca "s-a ajuns la aceasta situatie pentru ca firma Coral a castigat in instanta contestatia depusa la licitatia din 2016, iar instanta ne-a obligat sa ducem la indeplinire obiectivele din contract (...). In contractul Primariei cu firma Coral este stipulata maniera prin care tot ce se lucreaza se incaseaza. Adica, ei ne spun ce au facut, noi verifiam, apoi se fac platile. Nu este vina administratiei noastre ca s-a ajuns la aceasta situatie, pentru ca licitatia s-a desfasurat inainte de alegerile din iunie 2016, adica in timpul administratiei care a preluat fraiele Municipalitatii dupa arestarea fostului primar Sorin Opreascu. Mai mult, fiind un litigiu, noi nu am avut voie sa semnam un contract cu o alta companie, astfel ca dezinsectia si deratizarea pe timpul verii s-a facut cu ajutorul institutiilor proprii", a spus el.

 

Si primarul Capitalei, Gabriela Firea, afirma in luna septembrie ca a primit spre mostenire o situatie delicata, cu un contract despre care cei mai multi reprezentanti ai presei au considerat ca nu este in favoarea primariei si nici in favoarea bucurestenilor.

 

"Am semnat finalizarea procedurii de achizitie cu societatea care a castigat licitatia de deratizare (firma Coral - n.red.) Din pacate, a trecut vara, dar este macar bine si util sa se actioneze in sensul deratizarii, pe raza Municipiului Bucuresti, cu aceasta societate care a castigat licitatia si care va incepe sa actioneze in cel mai scurt timp", declara Firea la acea vreme. 

TAGS : primarie capitala dezinsectie iarna
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
4226
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22