Proiectul lui Nicolae a trecut în comisia de buget: Belina, gata să devină paradis fiscal

Dora Vulcan | 31.10.2017

România va avea și ea paradisuri fiscale. Cei care construiesc facilități de agrement sau cazinouri pe insule și grinduri beneficiază de facilități fiscale, au decis astăzi senatorii din comisia de buget.

Pe aceeași temă

 

 

Senatorii coaliției din Comisia de buget au votat un proiect al senatorului Șerban Nicolae, potrivit căruia, pentru dezvoltarea activităților economice și creării de locuri de muncă, terenurile de pe insule și grinduri sunt scutite de taxe.

 

Mai mult, activitățile sunt taxate la jumătate.

 

Este vorba de activitățile de producție de energie regenerabilă, turism, agrement, alimentație publică, comerț cu amănuntul, jocuri de noroc, precum și cele de servicii conexe acestora.

 

Senatorii din comisie au scos un articol care prevedea că sub incidența legii nu intră ariile naturale protejate. Opoziția nu a votat proiectul motivând că de acesta ar beneficia și faimoasa insulă Belina, explică Digi 24.

 

Dosarul DNA privind insula și lacul Belina a dus la demisia a doi miniștri: Sevil Shhaideh, vicepremier și ministru al Dezvoltării, acuzată de procurorii DNA de abuz în serviciu, și Rovana Plumb, ministru delegat pentru Fonduri Europene, acuzată de complicitate, în calitate de fost ministru al Mediului în Guvernul Ponta.

 

Pe 22 septembrie, DNA a anunţat că vicepremierul Sevil Shhaideh este suspectă de săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu când era secretar de stat la MDRAP, într-un dosar conform căruia, în 2013, prin acţiunea concertată a unor persoane cu funcţii publice, părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel au trecut ilegal din proprietatea statului în proprietatea judeţului Teleorman şi în administrarea CJ Teleorman, pentru ca, doar la câteva zile, să fie închiriate tot ilegal unei firme private: Tel Drum.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22