Teroristul de la New York era căsătorit, avea doi copii şi lucra ca şofer pentru Uber

E.b. | 01.11.2017

Sayfullo Habibullaevic Saipov, din Uzbekistan, suspectul în atacul de la New York soldat cu moartea a opt persoane şi cu rănirea altor 11, era căsătorit, avea doi copii, lucra pentru Uber şi locuia în prezent în New Jersey.

Pe aceeași temă

 

Saipov, care a intrat în SUA în 2010, a locuit pe rând în Ohio, Florida şi apoi în Patterson, New Jersey, scrie The Guardian, preluat de News.ro.

 

Dilfuza Iskhakova, care locuieşte în Cincinnati, Ohio, a declarat pentru The Guardian că bărbatul a stat cu ea timp de câtva luni, în urmă cu şase ani, la sosirea din Uzbekistan. 

 

"Părea un băiat amabil, dar nu vorbea prea mult", povesteşte Iskhakova, adăugând că tânărul doar pleca şi venea de la serviciu, el lucrând la un depozit.

Iskhakova a mai susţinut că, la momentul la care l-a cunoscut, Saipov depusese cererea pentru obţinerea cărţii verzi, care îi asigura drept de rezidenţă permanentă în SUA.

 

Dilfuza Iskhakova a precizat că familia sa pierdut legătura cu Saipov şi că acesta s-ar fi mutat din Ohio în Florida şi apoi în zona New York şi că în prezent este căsătorit şi are doi copii.

 

Uber a confirmat că bărbatul trecuse de verificările pentru a putea deveni unul dintre şoferii săi şi a anunţat că i s-a blocat accesul la aplicaţie. De asemenea, compania a spus că a luat legătura cu echipa care investighează atacul de la New York, pentru a furniza toate datele necesare, declarându-se totodată oripilată de acest atac.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22