Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF„Delirul revendicativ” al domnului Solomon
2017-11-01
14
„Așa că eu i-am întrebat direct Aici mă veți omorî?, la care căpitanul Badea Ion mi-a răspuns Nu te vom omorî, că nu meriți! /.../ m-au dus să mă interneze la Spitalul 9 din București. Dar doctorul de gardă din ziua aceea a refuzat să mă interneze, spunând că motivele pentru care cer ei să mă interneze acolo în spital sunt de natură politică. /.../” (Vasile Paraschiv, Strigăt pentru adevăr și libertate. Scrisori adresate poporului român pentru trezirea și redeșteptarea neamului, Timișoara, 2009)

 

„Delirul revendicativ” al domnului Solomon

 

 

 

            Sunt sigur, domnule Solomon că până la ora asta ați înțeles măcar că ați scăpat ieftin. Ia să fi făcut aşa ceva în România dinainte de 1989! Vă luau cu fulgi cu tot. Să vii cu un „act artistic” la o manifestare organizată de conducerea superioară de partid și de stat și să tulburi sărbători ale entuziasmului național „strâns unit în jurul..”? Păi nu vă ridicau imediat? Pe vremea aia nu orbecăiau după motive de reţinere. „Boala” dumneavoastră se numea pe atunci „delir revendicativ” şi dacă vă aducea la spital Securitatea cu diagnosticul respectiv  (că ei erau şi psihiatri, bineînţeles) să ştiţi că medicii nu prea stăteau la discuţii. „Delir revendicativ”, internare imediată la un loc cu cei care chiar aveau probleme psihice (la ăia violenţi, ca să vă şi sperie puţin), şocuri electrice şi neuroleptice până vă lecuiau. Apoi trecerea în evidenţă. Și dacă vă treceau în evidenţă, la revedere. Din asta nu se mai ieşea. Ceauşescu era obsedat de cei care se trezeau să spună că lucrurile nu sunt chiar aşa de frumoase în patria noastră socialistă. Îl enervau aşa de tare, că prin 1970 a dat direcţia de rezolvare a acestor „cazuri”, când a spus clar în Scânteia că „doar nebunii nu văd realizările socialismului”. Se ştie că noi nu mai aveam voie (tot din cauza occidentalilor, care, ca să ne împrumute bani, ne băgaseră pe gât diverse convenţii cu aiureli, ca de exemplu respectarea drepturilor omului) să avem deţinuţi politici. Alt motiv să-i urâm pentru „amestecul în treburile noastre interne”.

 

Spre deosebire de zilele noastre, cei cu „delir revendicativ” nu prea apucau  să se apropie de locul unde urmau să aibă loc scenele entuziasmului popular. Erau, datorită trecerii în amintitele evidenţe, săltați de acasă, sau de la locul de muncă cu câteva zile înainte, băgați în dube și depuși la spitalele psihiatrice din teritoriu. Se lucra organizat. Acolo nu prea se deranja nimeni să le facă forme de internare. Li se servea un tratament standard cu tranchilizante și neuroleptice și stăteau cuminți (pe unii îi legau de pat) până ce se terminau evenimentele. Se mai întâmpla ca doctorii, plictisiți și ei de atâtea internări festive (că erau multe într-un an), să nu se mai obosească să-i sedeze, considerând probabil că oricum strică orzul pe gâște, și îi lăsau să urle până se săturau. Îi mai auzeau localnicii strigând că sunt internați împotriva voinței lor și că sunt deținuți politici, dar după o vreme s-au obișnuit și ei. Niște nebuni, săracii de ei.

 

Abia după ce Securitatea constata că totul a mers ca pe roate și că „nebunii” nu au umbrit veselia patriotică, erau lăsați să plece, ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic. „Boala” de care sufereau se lecuia ca prin farmec, o dovadă de netăgăduit a performanțelor la care ajunsese psihiatria în perioada comunistă. Bine, până la următoarea vizită de stat a vreunui demnitar străin, până la următorul 23 august, 1 mai, congres, referendum pentru dezarmare, alegere, vizită de lucru etc. De obicei,  „delirul” recidiva automat, după listă.

 

Vă imaginaţi ce noroc aţi avut că experiența dumneavoastră nu seamănă deloc cu cele din vremurile negre și de mult apuse! Ce noroc că astăzi trăiţi într-o țară democratică, europeană, civilizată, care s-a dezbărat de asemenea practici reprobabile! Ce noroc că astăzi protestatarii nu mai sunt arestați de pe stradă și internați la psihiatrie! Câtă grijă se manifestă, inclusiv față de inadaptații, care neasimilând în mod corect realitatea se pun involuntar în pericol! Ce pas înainte pe calea respectării drepturilor omului!

 

Am remarcat că o parte a comentatorilor pățaniei dumneavoastră, oameni cu o judecată echilibrată și care în orice situație manifestă un atât de necesar spirit critic, au atras deja atenția asupra pericolului ca reacția autorităților să fie în mod greșit comparată cu ceea ce se întâmpla în perioada comunistă. Ei au observat cu justețe că, spre deosebire de modul în care se produceau abuzurile mai sus amintite, dumneavoastră ați fost săltat de jandarmi (nu de miliţieni), interogat de polițiști (nu de securişti) şi abia apoi condus în cel mai democratic mod la psihiatrie. Unde, total diferit de practicile reprobabile de altă dată, vi s-a comunicat că veți fi internat, nu pentru că aveți nu știu ce „tulburări”, ci pentru a nu fi tentat să vă întoarceți la locul protestului. Apoi, după ce totuși ați benificiat de clemență și ați fost eliberat, soției dumneavoastră i s-a sugerat să vă supravegheze ca nu cumva să o luați de capăt. Măcar până se termină „agitația de la Patriarhie”. După aceea, se înțelege, n-aveți decât să vă tăiați cât poftiți, atât timp cât o faceţi acasă şi nu ne mai faceți de rușine în fața distinșilor oaspeți. Sau n-am înţeles eu exact sensul intervenţiei psihiatrice profesioniste la care aţi fost supus?

 

Deosebirile sunt atât de evidente, încât mă întreb cine altcineva în afara unor alţi „neadaptaţi” ar mai putea susține o asemenea comparație. Ca să nu mai zic că în conformitate cu ultimele descoperiri istorice promovate de domnul Șerban Nicolae jandarmii care v-au săltat nu au nici o legătură cu tradiţia trupelor de securitate (care nici nu au existat, de fapt), ci sunt descendenţii direcţi ai jandarmilor regalişti, care au supravieţuit confruntărilor sângeroase cu partizanii (de fapt oameni care se ascundeau prin munţi de plăcere) instigați de criminalul Churchill să ne şubrezească sistemul de apărare naţională. Pe care prietenii noştri adevăraţi, Stalin şi Armata Roşie nu mai ştiau cum să-l întărească.

 

Totuşi nu vă pot imputa necunoaşterea adevăratei noastre istorii naţionale, din moment ce cu toţii am fost prinşi cu temele nefăcute de aceste ultime revelaţii. Ceea ce e cu adevărat grav este că nu ați înțeles că întreaga operațiune de care vă plângeţi nu a avut alt scop decât salvarea vieții dumneavoastră și prevenirea unor acte necugetate care izvorau din profunda incapacitate de a înțelege în mod corect realitatea şi normalitatea. Și care este normalitatea?

 

Păi normalitatea este reprezentată, evident, de faptul că la București a fost invitat pentru a participa la ceremoniile de comemorare dedicate apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului  Patriarhul Kiril al Moscovei. Ce vi se pare în neregulă ? Ce poate fi mai potrivit decât să inviți un fost KGB-ist să-i plângă pe persecutații politici ai epocii comuniste? Poate doar să-l fi invitat și pe şeful lui ierarhic, cel mai vajnic apărător al ortodoxiei de pretutindeni, și anume Vladimir Putin. Care în ultima vreme plânge imediat ce aude ceva despre victimele comunismului. Doar că el consideră respectivele crime un fel de hobby ciudat al lui Stalin, în vreme ce ideologia comunistă nici nu ar fi permis aşa ceva. De, fiecare cu explicaţia lui.

 

Cred însă că obtuzitatea autorităților noastre seculare ar fi împiedicat acest demers firesc. Prostiile alea cu NATO, Uniunea Europeană etc. A trebuit să ne mulțumim cu locotenentul său (bine, general, dacă e să ne luăm după vârstă), dar efortul a meritat. Am spus „fost”? Scuze. Dacă e să-l cităm pe amintitul mentor al lui Kiril „nu există așa ceva, ca un fost KGB-ist”. Cum „nu există aşa ceva, ca un fost securist”.

 

Și câte nu avem în comun? Am aflat că împărtășim, pe lângă profunda simpatie pentru victimele pe care le-am produs împreună (înțeleg că greco-catolicii de exemplu, încă nu au realizat că de fapt ce li s-a întâmplat în perioada comunistă era spre binele lor şi i-a „tămăduit” definitiv) și o nețărmurită ostilitate față de „Occidentul decadent”. Pe care ne-am angajat să-l combatem prin toate mijloacele disponibile, astfel încât el să nu ne mai tot amenințe cu ieşirea din Evul Mediu. Evul Mediu în privinţa dogmelor şi a raportării la credincioşi, că altfel să ştiţi că apreciem la unison un X-Classe de bun gust şi un telefon cu acces la Internet. De asemenea, am observat că suntem de acord că nu este suficient să băgăm trecutul sub preș, ci mult mai frumos este să-l rescriem. Dacă KGB-ul și Securitatea au putut, de ce să n-o facă și Bisericile noastre surori? Și uite așa am aflat că Justinian Marina nu a fost nicidecum „Patriarhul Roșu”, ci un aprig opozant al regimului comunist, că preoții legionari care umblau cu pistolul la brâu să omoare „niscai’ jidani” sunt acum „sfinții închisorilor”, doar pentru că i-au arestat comuniștii, că nici vorba de colaborare între Biserică și Securitate. Povești. Și vom mai afla, sunt absolut convins, încă multe altele, căci atunci când s-a apucat şi ea de rescris istoria, Biserica ortodoxă a făcut-o cu sute de penițe, care se mişcă la unison.

 

Ce să mai vorbim despre toată chestia transparentă legată de propaganda putinistă și de punctele gratis marcate de aceasta în inimile credincioşilor noştri? Dar despre faptul că în acest mod s-au deschis larg ușile celui mai insidios instrument de influență și manipulare pe care l-a avut vreodată la dispoziție Moscova?

 

Ei, având în vedere toate acestea, cum să te duci dumneata pe Dealul Patriarhiei și să te tai la mână cu pozele lui Dragnea, Putin, Kiril și Daniel atârnate de gât? Păi pur și simplu nu se face. Ce vă băgaţi în planurile noastre de viitor și ne stricaţi nouă frumuseţe de reconciliere? Nu puteaţi să staţi mai într-un colț așa, să nu vă vadă nimeni, și din când în când să scandaţi ceva neinteligibil? Așa fac oamenii civilizați și normali la cap. Sau făceaţi un documentar, ceva. Veneam şi noi la lansare, aplaudam, eventual vă lăudam şi apoi puteam să plângem împreună. Dar aşa…

 

Dar nu vă neliniştiţi. Ne ştiţi doar. O să facem tot ce ne stă în putere să ne prefacem că nu am înţeles despre ce era vorba în protestul dumneavoastră. O să ne concetrăm să discutăm despre sinucidere, mutilarea în public, limitele actului artistic, dacă e normal să te tai la mână şi până unde, ce aveţi dumneavoastră cu ortodoxia şi, nu în ultimul rând, despre originile dumneavoastră evreieşti care vă fac din start un neavenit. Orice, orice, în afară de a discuta despre adevărata problemă pe care ne-aţi aruncat-o în faţă, prin gestul extrem pe care l-aţi făcut.

 

A, încă ceva. Să știți că, până la urmă, în ciuda gestului de curaj al medicului care refuzat inițial internarea, Vasile Parschiv nu a scăpat și tot la psihiatrie a ajuns. L-au dus la alt spital, la Voila, unde au găsit alt medic. Iar acesta a fost mai mult decât dispus să semneze internarea cu diagnosticul de „psihoză delirant revendicativă”.

 

 

TAGS : alexandru solomon psihiatrie protest kiril securitate hodor vasile paraschiv biserica
Comentarii
Dana Dinu 2017-11-03
excelent articol, felicitari domnule Hodor. eu cred ca gestul domnului Solomon nu a fost in van...oamenii obisnuiti care simt si gandesc similar nu aveau acest talent si o atare tinuta morala in exprimare...astfel incat atitudinea domnului Solomon le va da curaj sa se pozitioneze cu alta ocazie (fara echivoc) de partea dreptatii si adevarului, ceea ce reprezinta in fapt esenta crestinismului.
Petre Opriş 2017-11-02
Domnule Hodor, regretatul actor Mircea Crişan spunea odată, pe scenă, cam aşa:
"Învăţătoarea: Copii, ce ştiţi despre van Gogh?
Bulă: Şi-a tăiat o ureche, tovarăşa învăţătoare.
Învăţătoarea: Şi altceva?
Bulă: Altceva nu şi-a mai tăiat!"
Domnul Mauriciu Kraus (Mircea Crişan) era cunoscut pentru umorul său "neprietenos" faţă de autorităţile comuniste.
Mutatis mutandis, cineva a crezut că este curajos dacă se taie la o mână. Asta nu înseamnă că suntem obligaţi să-l şi credem pe domnul Solomon, atunci când afirmă că automutilarea este un act artistic de protest. Dacă rămânea fără o ureche, îl puteam pune alături de pictorul Van Gogh, deşi acesta nu a intenţionat să protesteze politic prin automutilare.
lucid 2017-11-02
Ne-etnicii romanii si ne-crestinii ortodocsi ar trebui sa fie mai precauti cu astfel de actiuni si articole caci efectul bumerang e previzibil.
Rottendame 2017-11-06
Sa-ti luam cuvintele ca o amenintare?
Sergiu Simion 2017-11-02
Domnule Hodor, cred sincer ca acest protest de mare impact politic si social a fost de fapt compromis printr-un gest minor al domnului Solomon care fara sa vrea a furnizat un pretext pentru avalansa care a urmat respectiv interventia jandarmilor , anchetarea de catre Politie si ulterior trimiterea la psihiatrie ( este foarte adevarat, toate acestea sunt abuzuri intolerabile intr-un stat de drept ) .
Intrebarea mea este simpla. Daca domnul Solomon ar fi protestat doar cu acele portrete patate in mod simbolic , atunci ar mai fi existat vreun motiv sau PRETEXT pentru care sa fie luat de jandarmi, dus la Politie si anchetat si trimis apoi la Psihiatrie ?! Cum ar fi reactionat autoritatile atunci cand un mare regizor protesteaza politic si absolut pasnic si nu mai oferta nici un pretext pentru retinerea sa ?!
Poate ca ar fi fost retinut si atunci ( sau poate ca nu...) , dar in acest caz protestul ar fi avut un cu totul alt impact politic si social ( o personalitate culturala de anvergura domnului Solomon protesteaza in mod public , civilizat si pasnic impotriva vizitei Patriarhului Kiril ,etc., etc.) si atunci la marele public nu ar mai ajuns imaginea arestarii (1) domnului Solomon , nici trimiterea/convocarea la Politie si anchetarea sa (2) , nici vestea trimiterea lui la ....Psihiatrie(3) , si nici vestea eliberarii sub "escorta" sotiei sale... (4).
Daca privim lucrurile prin perspectiva cetateanului de rand ( si nu ma refer la publicul Antenei 3 ...) dar nefamiliarizat cu subtilitatile din articolul dvs , cetatean care apasa butonul televizorului si vede o captura pe ecran cu o persoana ( poate ca nu toti sunt familiarizati cu activitatea regizorului Solomon ) care are un colan cu poze la gat si mainele ridicate , dar este luata pe sus de jandarmi si aude ulterior ca a fost dusa la Politie si in final la Psihiatrie, credeti va ramane in minte cu ideea protestului impotriva Patriarhului Kiril, etc. , etc. , sau doar cu imaginea colanului cu portrete , mainilor ridicate, jandarmilor, dubei si in off cu ecoul inspaimantatoarelor cuvinte ( pentru cetateanul de rand ) sange, arest, ancheta, Politie, Psihiatrie ?
In sfarsit, si daca privim lucrurile prin ocheanul intors, nu credeti ca in acest mod se poate induce in mod subliminal ideea ca cetatenii de rand nu protesteaza impotriva invitarii Patriarhului Chiril ( deci implicit ar fi de acord ...), ci doar cei care isi pun poze la gat, se taie la mana , sunt luati pe sus de jandarmi , sunt anchetati de Politie si ....ajung la Psihiatrie !
Privind lucrurile in acesta cheie de interpretare, cea mai eficienta strategie de a compromite un protest evident impotriva venirii Patriarhului Kiril si in memoria tuturor victimelor represiunii comuniste și fasciste din România și din Rusia, ar fi exact aceea care ofera autoritatilor un pretext pentru a fi deturnata adevarata sa semnificatie . In mod categoric , domnul Solomon nu a avut in minte o asemenea posibilitate si poate nici macar nu i-a trecut prin minte o asemenea idee pentru ca intre intentiile unui act artistic , si cu atat mai mult un protest politic , si receptarea lor sociala exista intotdeauna o diferenta. Problema apare atunci cand intre intentiile unui act artistic si/sau ale unui protest politic si receptarea sa sociala poate sa apara un decalaj care le submineaza efectul scontat initial.
BASCA 2017-11-02
Unde dai si unde crapa,una scrii alta inteleg oamenii.Bineinteles ca a fost un act de curaj,o revolta impotriva unui servant al KGB si al unui profitor al cleptocratiei putiniste.Simbolistica gestului nu-i pentru orice pupator de moaste.Am citit si am aflat din nou multe de la dvs dle Hodor,cat despre mana,palma omului,treaba lui,isi da cu spirt,stima!
Marius Nicolescu 2017-11-01
Iarasi, un articol minunat si devastator. Atunci, ca si acum politicienii de aceeasi factura viseaza doar la dezarmarea atat in Vest cat si in Apus. Cat despre securistii romani scoliti la scolile NKVD-iste va asigur ca si-au depasit maestri sovietici. Fenomenul Pitesti sta marturie. Si nu e unic. Inca o data, domnule Hodor, felicitari si spor in munca pe care o intreprindeti spre scoaterea la suprafata a umbrelor scabroase pe care parintii si bunicii nostri le-au suportat de la aceste brute. Si pentru noi suport si curaj spre desteptare, caci urmasii brutelor vor sa ne puna si pe noi in situatii similare cu stramosii nostri. Caci prosperitatea lor prin frauda si saracia noastra lucie ii face sa se creada stapani cu mentalitate de vataf. Cazul Serban Nicolae sta marturie. Ca sa nu mai vorbim de dusmanii dumneavoastra si implicit ai nostri: regizorul Mihalache, Cosmin Guse si toti ceilalti formatori de opinie ce umplu programele televizate cu minciuni despre securisti si comunisti. Cu cele mai respectoase ganduri, M. Nicolescu
profesoru 2017-11-01
Să fim serioşi. Solomon n-a fost săltat pentru că protesta, a fost săltat pentru că se tăia.
Când începe unul să facă aşa ceva în public, autorităţile sunt obligate să intervină, să-l împiedice să se pună în pericol pe el şi pe alţii.
După care îl duc frumos la psihiatru, unde poate să explice că era un act artistic, un protest etc., se linişteşte şi pleacă acasă.
Luna trecută un artist şi activist rus (Piotr Pavlenski) a dat foc faţadei Banque de France din Paris. A fost internat la psihiatrie. Totalitarism francez, ce să mai ... :)
Josef Svejk 2017-11-01
Cand aveam vreo 6 ani copilul de-o varsta cu mine al unor prieteni de familie cu care mersesem la mare s-a ascuns intr-o debara a hotelului in care stateam si a asteptat acolo rabdator cu un mic radio portabil pana ce si-a auzit numele la Radio Vacanta. Odata ce si-a potolit pofta de notorietate a iesit de acolo si s-a predat parintilor sai ce aproape ca-si pierdusera mintile cautandu-l.

Cam asa si cu combatantu' Solomon. Doar ca nu are 6 ani. Daca nu era acrobatia cu taiatul la mana putea sa aiba la colan si poze cu pravoslavnicu' Kiril dansand la bara imbracat doar cu potcapul regulamentar, ca tot ramanea in anonimat. Pe cand asa, de pe urma “gestului artistic” iata ca si-a castigat binemeritatele minute de notorietate si poate chiar un “jump start” al carierei artistice. Pnp acum nu auzise nimeni de el ;i produc'iile sale artistice avau cteva sute de vizualizri pe Youtube. Iata ca cum oameni aparent inteligenti ii apreciaza gestul. Bag seama in speranta ca poate data viitoare s-o taia mai dihai :P

Acum hai sa ne punem in postura amaratilor alora de jandarmi care l-au dus la spitalul de zgubilitici. Vezi un om cu poze de popi si clpetocrati la gat care-si scoate cutitul si incepe sa se taie la mana in timpul unei procesiuni publice. Hmmm… Daca facea figura asta in Franta probabil ca jandarmii il impuscau din felie inainte de a se dumuri ca vrea sa se taie doar pe el, dupa ce atata amar de “spirite artistice” au jungiat puzderie de ghiauri. La noi caralii au fost ceva mai molcomi si l-au dus doar la spital. Ceea ce mi se pare pana la urma o reactie firesca. Ca daca-l duceau in arest preventiv toata progresimea ar fi sarit ca arsa ca uite ca bietul om a fost aruncat in temnita si i s-a refuzat tratamentul medical. Nu mai vorbes ce circ iesea daca il laau acolos a snagereze. In opinia revoltatilor si a autorului ce trebuiau sa faca ajandarmii?! Sa se uite la el scuipand seminte netulburati si sa zbiere ca la meci: “Sefu’ incearca si la jugulara!” ?!?! Ceva idei si sugestii?!

In primavara 2010 un "artist" maghiar s-a urcat in timpul unei manifestatii pe Podul Libertatii ce duce spre Insula Margareta. Politia maghiara n-a indraznit sa-l opreasca in timp ce se urca pe unul din pilonii podului de teama ca enerveaza inutil boborul si ca intrerupe ditai manifestarea artistica. Odata ce "artistul’ " s-a vazut la altitudine a spray-at cu ceva inflmabl dintr-un recipient ascuns in haina. Si-a dat foc si s-a aruncat in Dunare. A fost “quite an exit” cum ar zice anglo-saxonii. Luni in sir a fost facuta politia budapestana albie de porci ca nu a miscat nici un deget ca sa opreasca oroarea...
Adrian D 2017-11-06
"Pnp acum nu auzise nimeni de el ;i produc'iile sale artistice avau cteva sute de vizualizri pe Youtube."
Super! Avem comentatori culti. Adica cititi. Adica videocititori de youtube. Nu mai bine iti dai cu parerea in zona pe care o stapanesti? In caz ca nu stii cine e regizorul in materie de film documentar romanesc? Sau stii, si de aici intristarea, mahnirea si protestul pe marginea unui articol dealtfel excelent. Dar stati linistit, oricum n-are cum sa-l ajunga pe Sergiu Nicolaescu ...
Josef svejk 2017-11-04
@Petre Opris

Domnule Opris va multumesc pentru aprecieri
Josef Svejk 2017-11-04
@Madalin Hodor

Nope. Nu e deloc ceea ce spuneati. Eu ma refeream la exhibitionism ieftin si la modul in care acesta captiveaza turmele, iar dumneavoastra la faptul ca turmele n-au prins mesajul transcendent al exhibitionistului. E o oarecare diferenta.

Vis a vis de obiectul protestul e de asemenea o idiotenie de doi bani. Pe cand locuiam langa Chicago a venit in turneu o haita de manelisti si ceva trupa din asta de "umor" din categoria la neurornu' singuratic. S-au apucat sa puna reclame la afisierul centrului comunitatti romanesti de la Biserica Ortodoxa cu vreo doua luni in avans. Nu m-am apucat sa le rup afisele, sa le acopar cu altceva, sau sa ma duc la concert sa-mi tai mana sau alte organe cum a facut-o maestru' Solomon. Nu-mi plac, ii ignor. End of story. Chestia ca i-au ignorat multi altii si uite asa genul asta de creaturi n-au mai trecut pe acolo.

La zambitul vis a vis de motivele lui, va faceti ca nu cunosteti firea omului. Ca sa o spunem pe a' dreapta lumea asta a artei romanesti cam e o lumea a ratatilor. Iar actorii sunt varful de lance al ratarii. Se produc filme cu cateva mii de spectatori, piese de tearu care joaca cu salile goale si daca n-ar fi faramiturile pe care le arunca ministerul cultruii ar inchide cu totii taraba rapid. Singura "raza de lumina" sunt telenovele tampe care par a avea ceva piata piata. Evident ca omu' s-a zvarcolti sa iasa din anonimat. si cel putin pentru o vreme chiar a reusit. sa vedem acum daca isi primeste si binemeritatul os de ros intr-o telenovela, ceva acolo.. Ca daca il freca atat de tare grija comunismului pe stil nou, se ducea sa protesteze la ambasada Coreei de Nord, a Cubei sau la cea a Venezuelei. Toate-s dispnibile 24/7
Petre Opriş 2017-11-02
Românii au o vorbă: Şi-a căutat-o, cu lumânarea! Foamea de notorietate, bat-o vina!
Madalin Hodor 2017-11-01
Fix ce spuneam domnule Svejk. Fix ce spuneam. Discutii care ocolesc subiectul. Despre scopul protestului aveti vreo opinie, sau ati ramas blocat la faza cu taiatul pe mana si la jandarmi? Cat despre ideea ca a fost o incercare de a obtine notorietatea lasati-ma sa zambesc.
Total 14 comments.
Recomandari
14704
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22