Macovei: Este inadmisibil ca Toader să aibă ultimul cuvânt: a comandat o evaluare, nu o pizza

Dora Vulcan | 01.11.2017

„Controlul de la DNA nu e ca o pizza comandată de ministrul Justiţiei, ca să decidă el ce se întâmplă mai departe. Inspecţia Judiciară a stabilit că activitatea DNA este eficientă. Punct”. Declaraţiile au fost făcute la RFI de europarlamentarul Monica Macovei, fost ministru al Justiţiei.

Pe aceeași temă

 

 

Ultimul raport al Inspecţiei Judiciare spune că activitatea DNA a fost eficientă, iar Tudorel Toader spune că el va decide, de fapt, pentru că el a cerut controlul, ceea ce este inadmisibil, că tocmai de aceea am separat puterea executivă de puterea judecătorească, după 89 (...). Nu înclină el nici o balanţă şi nu decide el ce să facă cu acest control. Cum să zic, nu l-a comandat, nu l-a plătit, aici nu eşti client să comanzi o pizza, acest control nu e o pizza comandată de ministru, este o activitate pe care a îndeplinit-o IJ. A spus că este eficientă activitatea DNA. Punct. De asta trebuie să ţină seama ministrul (...). Să nu mai simtă nevoia să se bage în justiţie! Să simtă nevoia să-şi facă treaba!”, spune Monica Macovei. 

 

Fostul ministru al Justiţiei critică intenţia coaliţiei PSD-ALDE de a introduce un prag pentru infracţiunea de abuz în serviciu: „Vor modifica şi abuzul în serviciu şi o să-i pună prag. E foarte important, pentru că lumea a ieşit în stradă să nu fie prag pentru abuzul în serviciu. Or chiar Florin Iordache a declarat marţi că un prag pentru abuzul în serviciu nu va deranja pe nimeni. Deci o să pună prag la abuzul în serviciu, pe lângă modificarea legilor justiţiei”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22