Scurtmetrajul românesc „Plan B”, prezentat în premieră la Dublin şi Cork

Fara Autor | 02.11.2017

2017 / 11 / 06

Pe aceeași temă

EUNIC Irlanda, asociaţia institutelor culturale din ţările Uniunii Europene, organizează cu sprijinul Ambasadei României la Dublin şi al Institutului Cultural Român din Londra, evenimentul „Short Shorts from Europe”, ce propune cinefililor irlandezi o panoramă actuală a scurtmetrajului european. România este reprezentată de filmul Plan B, în regia Simonei Sava, care va fi proiectat pe 6 noiembrie, la Irish Film Institute, în prezenţa regizoarei, şi pe 14 noiembrie, în cadrul reputatului Festival internaţional de film de la Cork.
 
Plan B este produs de UNATC şi îi are în distribuţie pe Maria Popistaşu (Legături bolnăvicioase, Marţi, după Crăciun), Sofia Nicolaescu (Toată lumea din familia noastră) şi Jean-Lorin Sterian. Filmul prezintă povestea Mirunei, o fetiţă de 7 ani, care are un plan pentru a repara relaţia tensionată dintre părinţi. În inocenţa ei, fetiţa încearcă să rezolve lucrurile, dar regulile jocului ei nu funcţionează şi în viaţa reală.
 
Simona Sava a absolvit Facultatea de Geografie în anul 2008, după care a urmat un master de scenaristică la UNATC „I.L. Caragiale” din Bucureşti, în 2015. Scurtmetrajele ei - De ce au dispărut dinozaurii şi Plan B - au fost selectate în numeroase festivaluri naţionale şi internaţionale.
 
Clusterul EUNIC Irlanda este compus din Alliance Française, Ambasada Austriei, British Council, Culture Ireland, Goethe-Institut, Instituto Cervantes, Istituto Italiano di Cultura, Ambasada Bulgariei, Ambasada Greciei şi Ambasada României / Institutul Cultural Român. 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22