Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDFPSD orchestrează o campanie de demonizare a Occidentului şi a SUA
2017-11-02
7
Sunt voci care îl acuză pe Şerban Nicolae de ignoranţă, când afirmă despre partizanii anticomunişti din munţi că au slăbit capacitatea de apărare a României şi pune semnul egal între Stalin şi Churchill.

 

 

Punându-i  declaraţiile într-un context mai larg, aş spune că nu par a fi făcute pe fondul neştiinţei. Că par a face parte dintr-o campanie orchestrată de demonizare a Occidentului şi a SUA.

 

 

Sunt câteva zile de când senatorul PSD Şerban Nicolae declara, în Parlamentul României, că partizanii anticomunişti din munţi “au slăbit capacitatea de apărare a României”, acţiunea lor fiind îndreptată împotriva intereselor României. Punând apoi semnul egal între Stalin şi Churchill, “în egală măsură doi criminali”. “Dacă îmi spuneţi că CIA organiza operaţiuni de slăbire a capacităţii de apărare a României, sub pretextul că o fac împotriva regimului comunist, este mai degrabă o ticăloşie ce făceau”, plusa senatorul PSD.

 

Deci, inamicii României, cei care sabotau interesele ţării – în concepţia lui Şerban Nicolae –, nu au fost cei care au trimis şi permis ca Armata Roşie să ocupe România, nici cei care au instaurat un regim de teroare, ci acei oameni, vânaţi şi torturaţi de Securitate, care au încercat cu preţul propriei vieţi sau libertăţi să se opună urgiei pe care o anunţa instaurarea noului regim, totalitar, criminal de sub care nu am mai reuşit să ieşim o jumătate de veac.

 

Senatorul Şerban Nicolae a făcut acele declaraţii revoltătoare în ziua în care Comisia juridică din Senat respingea propunerea legislativă privind declararea datei de 26 octombrie ca Zi a Mișcării de Rezistență Armată Anticomunistă din 1944-1962 (Ziua Partizanilor Anticomuniști). Pentru că în concepţia lor, România nu trebuie să comemoreze astfel de evenimente, nu trebuie să mai vorbească despre ele, în speranţa că se va uita de ele.

 

Mizeriile cu iz de propagandă securisto-comunistă, rostite de Şerban Nicolae în Parlamentul României şi modul odios în care acesta a încercat mistificarea adevărului şi relativizarea răului (pe principiul “iată, nu numai sovieticii au impus un regim criminal, ci şi occidentalii, englezii, deci aliaţii cei mai apropiaţi ai SUA”, că, de fapt, săgeata spre americani a fost direcţionată) nu au avut nicio urmare. Şerban Nicolae nici măcar nu şi-a cerut scuze public, este în tot în Parlament, iar liderii PSD nu l-au deranjat cu nicio întrebare, darmite cu o solicitare de demisie.

 

Sunt voci care îl acuză pe Şerban Nicolae de ignoranţă. Punându-i  declaraţiile într-un context mai larg, aş spune că nu par a fi făcute pe fondul neştiinţei. Şi nici întâmplătoare. Că par a face parte dintr-o campanie de demonizare a Occidentului şi a SUA. Să ne amintim, în acest context, de câteva episoade recente:

 

Atacurile verbale la adresa ambasadorului american la Bucureşti, ES Hans Klemm, lansate, în ultima vreme, de diferite voci şi pe diverse tonalităţi de oameni ai Puterii.

 

Solicitarea de expulzare a diplomatului american, făcută de deputatul PSD Liviu Pleşoianu, pentru, chipurile, “ingerințe în treburile interne ale României”.

 

Scrisoarea pe care generalul Dumitru Iliescu, fost consilier prezidenţial al lui Ion Iliescu şi prietenul lui Cătălin Voicu, al cărui şofer fusese Şerban Nicolae – a adresat-o Casei Albă, cerând retragerea de la post a ambasadorului SUA la Bucureşti. Pe motiv că “a jignit continuu poporul român şi se amestecă în mod brutal în problemele noastre interne. (...) Nu-l dorim pe Klemm în ţara noastră şi vă solicităm să îl retrageţi de la post”. Nu e clar în numele cui vorbeşte generalul Iliescu şi cine l-a acreditat să o facă… În plus, când ambasadorul Rusiei la Bucureşti, Oleg Malginov, “sfătuia” presa centrală să nu mai dea cuvântul “la orice bădăran”, cu trimitere expresă la Vladimir Tismaneanu şi Marius Stan – o reacţie venită după publicarea, de către cei doi, a unui articol indigest pentru Kremlin –, Dumitru Iliescu nu a scos un pâs. Nici nu s-a dus cu pâra la Kremlin. Deşi gestul ambasadorului rus a fost nu numai o sfidare, ci şi o imixtiune grosolană într-o problemă garantată constituţional – libertatea de opinie. La fel a tăcut şi după ce Oleg Malginov lua atitudine, public, în dosarul “Lukoil” – în care compania rusă era cercetată pentru evaziune fiscală şi spălare de bani, în valoare de aproape 230 de milioane de euro, ceea ce îi atrăsese punerea sechestrului asigurător. La scurt timp după declaraţia ambasadorului rus, preluată de premierul de atunci, Victor Ponta, a fost ridicat sechestrul.

 

Odele ridicate (şi) post-mortem, pe unele canale media, ultimului şef al Securităţii comuniste, generalului Iulian Vlad. Demersul a avut ca scop mistificarea adevărului istoric. Deci, iată, ni se transmite, Securitatea (cel puţin a ultimilor ani din regimul comunist) nu a fost opresivă, atâta timp cât a fost condusă de un om “solar”, “un om deasupra timpurilor”, “făcător de istorie, “iluminat” etc. etc., aşa cum, în mod greţos, a fost caracterizat Iulian Vlad.

 

Vizita la Bucureşti, a Patriarhului rus Kiril, ale cărui legături cu KGB-ul sunt de notorietate de mult timp, vizită pe care unii analişti o văd ca pe o încercare de găsire a unei căi de legătură între Moscova și București. “Patriarhul rus pune umărul la proiectul Marii Europe de Est (descris de Alexandr Dughin) care prevede strângerea slavilor și ortodocșilor sub steagul politic rus. Sub pretextul revenirii la credință și la tradiție, înalții ierarhi ortodocși din România sunt tentați să facă propagandă antieuropeană. Acesta ar fi primul pas pentru a întredeschide poarta Rusiei, atât de implicată deja în toate problemele balcanice și central-europene. Panortodoxismul ar putea fi prefera­bil politicienilor români care anunță deja sfârșitul pax americana”, e de părere Sabina Fati, în Revista 22.

 

Reportajul publicat de Trinitas, postul Bisericii Ortodoxe Române, în preajma vizitei Patriarhului Kiril, care prezenta oprimarea greco-catolicilor sub comunism, făcută la ordinul sovieticilor, drept… “tămăduire”.

 

S-a ieşit din epoca în care PSD avea corespondenţi la Vocea Rusiei, canal de propagandă finanţat de Kremlin – desfiinţat, nu întâmplător, în decembrie 2014, după câștigarea alegerilor de către Klaus Iohannis. Dacă s-a văzut că românii nu înghit propaganda pro-Kremlin – care trebuia făcută întâi indirect –, cineva calculează că s-ar putea să o “digere” pe cea antioccidentală, antiamericană. Dacă se va întâmpla acest lucru, rezultatul ar putea fi cel scontat de cei care gândesc şi dirijează această propagandă, atâta doar că la el se va ajunge urmând o altă cale.

TAGS : Serban Nicolae partizani anticomunisti Stalin Churchill occident SUA dumitru iliescu catalin voicu PSD
Comentarii
Horia Mihai 2017-11-07
Excelent articol. Cozile de topor comuniste isi spun cuvantul pentru ca au fost lasati !!! Si mai sunt inca peste 5 milioane care regreta dupa regimul de jaf al Romaniei. E greu sa schimbi vechea mentalitate mai ales celor obisnuiti cu ea. Comunistii nu au disparut ci numai si-au schimbat blana. Demiterea acestui neghiob rauvoitor Nicolae SWerban trebue ceruta de manifestanti alaturi de celelalte. Rusine celor indolenti si ignoranti care l-au votat sa ajunga in parlament.
Darie 2017-11-06
Adevărată față a unei societăți se descoperă în libertate. Acolo unde oamenii sunt liberi își vor da măsura, din proprie inițiativă. Toată măsura! Toți cei care iubim valorile pe care s-au construit Statele Unite am fost întotdeauna o minoritate, aici, în România. Când a fost condusă bine, România a fost condusă de o minoritate care era cu mult înaintea poporului ei. În vremurile acelea populația de atunci nu prea avea un cuvânt de spus. Astăzi are! România e împinsă pe partea greșită a istoriei chiar de populația care are drept de vot. România e un eșec pentru că Învățământul nu a penetrat niciodată marea masă a populației. Așa se explică de ce, de exemplu, Eminescu a devenit o insignă pusă cu trufie la 'piepturi de aramă' de către mii și mii de oameni care habar n-au despre mintea și opera lui Eminescu. Cei mai mulți români au mimat, iar mimând au fentat realitatea. Falsul e atât de mare încât dl Vladimir Timăneanu are în cinci ani șase mii de vizualizări cu Diavolul în istorie pe You Tube, iar Guță are zece milioane de vizualizări într-un an și ceva, cu o singură postare. Acesta e adevărul despre România, după părerea mea. Ce vrem noi pentru România nu vor și ceilalți. Și ceilalți sunt mulți! Mulți, liberi și cu drept de vot. Suntem cam străini în țara noastră, da. Câți dintre noi nu am simțit asta de zeci și zeci de ori? Avem deja și etichetele puse: ''soroșiști'', ''masoni'', ''amerloci'' etc. Când ți s-a pus eticheta de „rău!” orice ai spune nu ai dreptate. Nu mai ai dreptul să ai dreptate! Dar, încă ai dreptul să pleci. „Verlassen” - a pleca, „bleiben” - a rămâne. „Zu spät”. Prea tîrziu, da.
Bogdan 2017-11-03
Serban Nicolae e stupid si e grav ca ataca eroismul celor care au dorit o tara libera - si carora istoria avea pana la urma sable dea dreptate - in conditiile teribile de atunci (ocupatie, redezmembrare teritoriala, regim instaurat abuziv de o putere straina care si-a creat apoi violent sau oportunist o forta sociala din care descind cei de tipul Nicolae). Insa nici glorificarea lui Churchill nu tine in Romania, cum vor unii superficiali pseudooccidentalisti. Lasand la o parte ca mitul Churchill e criticat si aiurea inclusiv printre istorici britanici, in cazul Romaniei istoria celui de-Al Doilea Razboi Mondial e tragica, ciudata si foarte complicata : ea nu poate fi incadrata intr-o lupta dintre bine (democratie) si rau (fascism) cum o face mitologia britanica si americana cu Churchill. In privinta Romaniei, Churchill a fost dezinteresat, ba exista negru pe alb semnatura lui la intelegerea cu Stalin de la Ialta...pe la spate ne-a lasat balta de la inceput, degeaba am mai luptat si in Vest totalizand pierderi umane de 3 ori mari decat Imperiul Britanic in tot razboiul, in timp ce in Grecia unde comunistii erau mai numerosi si chiar populari fara sprijin sovietic el a intervenit intr-un razboi civil ca sa pastreze procentajul sferelor de influenta facut cu Stalin. Churchill a fost un lider national, nu un criminal de talia Stalian cumbafirma idiot Serban Nicolae, dar un om interesat mai putin de democratie cum e mitul azi cat de interesele britanice nationale, un om care a crezut tot timpul in imperiul britanic. Dintr-o perspectiva abstracta, sigur a luptat impotriva unui rau mare international, in ipoteza ca Reichul lui Hitler chiar facea 1000 de ani fara rezistenta britanica si intrarea SUA in razboi - e adevarat! Dar perapectiva istorica profesionista e mai nuantata, iar perspectiva istorica romaneasca e si mai nuantata si ea e legitima si corecta. Istoria si politica nu sufera mari generalizari, nu e aceeasi de oriunde : la Washington, londra, paris, Bucuresti, Moscova etc. Excesele populiste sau stupizeniile trebuie evitate si cand se vorbeste pro si cand se vorbeste contra unui personaj istoric de genul asta sau cu privire la evenimente complexe.
Ioan Vlad Nicolau 2017-11-03
Stimata doamna nu stiu cum este vazuta situatia politica a Rominiei de acolo din interior, de catre oamenii ei, dar de aici dinafara, situatia se vede albastru spre vinat si mai atent privita...., chiar dominant vinata! Dumneavoastra scoateti in evidenta in articolul de fata un personaj care face parte din Parlamentul Rominiei, personaj care se prezinta la tribuna forumului politic cel mai inalt al Rominiei cu un discurs atit de mizerabil, incit numai dupa primele doua, trei silabe din murdarele lui vorbe, in mod normal si intr-o tara care aproape o jumatate de secol a stat sub cizma sovietica, ar fi trebuit imediat dat jos de la tribuna si aruncat afara din incinta Parlamentului Rominiei. Daca nu de catre parlamentarii insisi, cu toate ca asa ar fi trebuit, dar macar de catre fortele care se ocupa cu mentinerea ordinii, a bunului comportament si a bunului simt. De catre fortele care ar fi trebuit sa se igrijeasca de higiena comportamentului si declaratiilor parlmentarilor si de normalitatea care ar trebui sa domneasca obligatoriu intr-o tara normala, intr-un Parlament normal, constient de menirea lui de aparator al intereselor nationale. N-a facut-o nimeni!
Nu conteaza cum il cheama si nici cine-i. Dar faptul ca nu a fost dat afara si a putut sa-si duca la sfirsit discursul, dupa care sunt convins ca a primit aplauze, denota ca cea ce se numeste astazi Parlamentul Rominiei este de fapt coloana a V-a ruseasca strecurata dintr-o inconstienta publica criminala, prin neatentia si nebagarea de seama a alegatorilor si a politicienilor ramasi constienti, daca or mai fi ramas macar citiva in Rominia de azi, ca de din afara nu se vede niciunul inafara de Presedintele tarii.
Ei bine aceasta coloana a V-a ajunsa sus in virful si la conducerea tarii, avind acces la pirghiile de forta si putere a le statului si impingind treptat tara catre trecutul dezastru comunisto FSB-isto securist, dezastru-n care ei s-au simtit bine taind si spinzurind dupa bunul plac si furind pe ruptelea, domina viata politica a Rominiei si a acaparat Parlamentul, ca altfel situatia momentului de fata nu s-ar putea explica!
Tot de aici se vede clar, ca elementele de conducere a le Rominiei de azi, forurile supreme, Presidentia si Parlamentul, care ar trebui sa conlucreze la binele tarii, sunt doua institutii totalmente antagonice, care se blocheaza reciproc. Nu conduc. O astfel de structura nu poate conduce o tara, dar o pot duce de ripa!
Situatia pare asa ca pe de o parte Prezidentia si justitia fac eforturi disperate sa aseze tara pe un drum catre bunastare, siguranta, normalitate alaturi de Europa, catre progres, iar pe de alta parte exista un Parlament veros, alcatuit din penali condamnati unii, altii inca nu, dar in curs de a fi condamnati, toti proveniti din vechile structuri comuniste, care se fac forte si fac tot ce pot, pentru a trada tara, asa cum au mai facut-o, pentru a o desparti de europenism si a o apropia de vechea structura care ne-a calarit jumatate de secol, aducindu-ne ca tara in pragul falimentului.
Aceast guvern imposibil de gindit intr-o tara democratica normala, iata ca s-a constituit, vietuieste si isi face de cap in Rominia, tinzind s-o trinteasca iara, de data asta definitiv!
N-am sa-ntreb cum este posibil asa ceva, fiindca asa cum vedem, este posibil! Am sa-ntreb pina cind o astfel de aberatie poate exista?

"Un ascultator intreaba, nu Radio Erevan, ci Moscova!
- Pina cind poate sa traiasca o camila fara sa bea apa?
-Pina moare! Raspunde cinic Radio Moscova"

Oare nu se gaseste nicio mina de argat cumsecade sa-i dea bietei camile o galeta cu apa? Ne-am ticalosit cu totii, de la mic la mare? Chiar nu se mai gaseste printre astia tineri, printre ofiterii din armata, noii securisti, printre politicieni, vreo citiva patrioti? Nimeni care sa nu se uite nepasator cum moare camila? Mai ginditi-va! Ceva timp tot ar mai fi!
Oare din 22 de milioane de romini numai un "neamt" sa fi ramas patriot si inca vreo citiva intelectuali? Nimeni care sa incerce sa salveze amarita asta de camila? Nimeni care sa nu dea cu bocancu-n ea!? Ca doar este camila voastra nu a rusilor mai oameni buni! Daca moare asta, alta nu va mai da Dumnezeu! Precis!

Va urez o seara placuta si un somn fara cosmaruri, daca in conditiile astea mai puteti dormi!

mihai horia 2017-11-07
Tovarase ai dreptate. Si daca nu ai avea dpa cat vbati campii tot o s-o ai. Ca sa suntem noi romanii indulgenti si regretori dupa ce a fost rau. Mai bine cu rau decat fara rau, nu e asa????
Nicolescu Marius 2017-11-02
"E pur si muove"! Dar, parca, mult prea repede. Si cu cat se misca mai repede cu atat o natiunea blanda (ca sa nu zic tampita) ca a noastra ramane tot mai inapoiata.Daca in decembrie 1989 poporul japonez ar fi trait pe meleagurile noastre ar fi ras de pe suprafata Romaniei toate brutele Securitatii si ale PCR. Este adevarat, ar fi fost mult mai multe victime si un macel cu mult sange. Razboi civil, ce mai, de care Romania duce lipsa. Dar nu ar mai fi existat azi brute, copii si nepoti de brute care locuiesc si azi in vilele aristocratiei romane interbelice si care, atat au fost in stare sa-i invete, sa muste din noi sau sa ne arunce in ochi cu acid. Dupa saptezeci si doi de ani de comunism pervers, sustinut si azi de catre poporul sovietic "eliberator", si tot atatia ani de suferinte japonezii ar fi curatat pamantul romanesc de comunisti, securisti si sovietici. Cu totii niste salbatici. Iar oameni gen Serban Nicolae, Dumitru Iliescu, Virgil Magureanu, sau Brucani, Romani, Nicolaesti, Dragnei, Ponti si tot felul de figuri patibulare ar fi fost curatati. Caci un popor cu adevarat mandru stie sa se ridice din mocirla, sa se scuture si sa-si continue viata cu demnitate. Ceeace cam lipseste poporului roman.
Felix 2017-11-02
Da, nici mie nu mi se par intamplatoare toate evenimentele astea. Pe de alta parte... oamenii astia asa gandesc. Alde Serban Nicolae, Plesoianu, Ion Iliescu et co chiar cred ca SUA sunt dusmanul si Rusia prietenul. Ei chiar cred ca "proprietatea e un moft" (mai tine cineva minte?) ca cine critica Guvernul critica tara samd. Am avut un coleg belarus mai demutl in Germania si mi-a zis (si nu glumea) "cine critica presedintele pe care l-a votat, pe sine insusi se critica". Ma rog, poate colegul fusese selectat sa mearga in Germania si pe baza puritatii ideologice. E cu putinta ca toti... acesti cetateni anti-liberali sa nu fie coordonati decat de propria prostie.
Total 7 comments.
Recomandari
6084
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22