Iohannis despre Tariceanu: creează impresia că e puțin obsedat. Replica lui Tăriceanu

Dora Vulcan | 02.11.2017

Declaratiile facute de Calin Popescu Tăriceanu "de la o vreme au devenit tot mai ciudate", crede presedintele Klaus Iohannis. "Cateodata se creeaza impresia ca e putin obsedat. Or, persoanele obsedate nu fac bine politicii. Au aparut de cand procurorii l-au deferit justitiei pe acest domn."

Pe aceeași temă

 

 

UPDATE - Într-o scrisoare deschisă, şeful Senatului reia teza statului paralel, lansată duminică, printr-un atac furibund la șefii de instituții din Justiție și la Iohannis, și spune și joi despre preşedintele Klaus Iohannis că este un produs al "statului paralel".

 

"Nu sunt timorat nici de dosarele pe care le fabrică la comandă zeloasa dumneavoastră colaboratoare, Codruța Kovesi, și nici de alte instrumente utilizate de "statul paralel" pentru arestarea, compromiterea, chiar condamnarea sau îndepărtarea din viața publică a adversarilor dvs. politici. (...) Doar nu vă închipuiți că ați câștigat alegerile din 2014 pentru inexistente merite politice sau pentru ilegalitățile comise în calitate de primar al Sibiului. Nu. Ați fost ales de "statul paralel" să câștigați alegerile, pentru că sunteți șantajabil cu dosare penale. "

 

 

 

Şeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a spus luni că președintele Klaus Iohannis este „beneficiar” al „statului paralel” și că declarațiile și atitudinea șefului statului confirmă acest lucru.

 

„Declarațiile și atitudinile domniei sale de o bună bucată de vreme, după ce și-a preluat mandatul, ne demonstrează că e beneficiarul acestui sistem a statului paralel. Nu pot să existe două puteri paralele în stat, una legitimă și una nelegitimă”, a spus Călin Popescu Tăriceanu. Într-un comunicat de presă transmis cu o zi înainte, Tăriceanu spunea că în spatele aşa-numitului „stat paralel”, care susţine abuzurile instituţiilor de forţă, stă preşedintele Klaus Iohannis.

 

Șeful Senatului mai spunea că preşedintele urmăreşte să câştige un nou mandat la Palatul Cotroceni, dar şi să ascundă eventualele ilegalităţi comise pe vremea când era primar al Sibiului. Iar singura şansă de reuşită pentru preşedintele ţării este să perpetueze dependenţa Justiţiei faţă de „statul său paralel".

 

 

 

Declarația de joi a președintelui Iohannis

 

 

"Cateodata se creeaza impresia ca e putin obsedat. Or, persoane obsedate nu fac bine politicii. Au aparut de cand procurorii l-au deferit justitiei pe acest domn", a spus Iohannis.

 

Contextul declarației:

Intrebare repoerter: Tariceanu a declarat ca Parlamentul si Guvernul nu-si pot exercita puterea si a facut o paralela cu Rusia. Exista forte subterane?

 

Klaus Iohannis: In Romania nu exista nici forte oculte si nici subterane si cu certitudine nu exista stat paralel. Am mai urmarit declaratiile domnului mentionat de dvs. De la o vreme incoace nu mai urmaresc afirmatiile acestui domn fiindca au devenit tot mai ciudate. Cateodata se creeaza impresia ca e putin obsedat, ori persoane obsedate nu fac bine politicii. Au aparut de cand procurorii l-au deferit justitiei pe acest domn.

 

Presedintele Klaus Iohannis a tinut joi, incepand cu ora 13.00 o declaratie de presa la Palatul Cotroceni in care a abordat teme precum modificarile in domeniul fiscal, legile justitiei si scaderile investitiei in acest an.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22