Dragnea, 100.000 $ pentru intilniri la nivel inalt în SUA. Intermediar, omul lui Iordache

E.b. | 03.11.2017

Un politician roman condamnat la inchisoare pentru fraudarea alegerilor incearca sa-si aranjeze intalniri cu vice-presedintele Statelor Unite, Mike Pence, si cu presedintele Camerei Reprezentanilor, Paul Ryan, scrie HotNews, care citaza Legistorm.com.

Pe aceeași temă


 

Este informatia dintr-un unor documente recente ale Departamenului de Justitie, conform site-ul legistorm.com, preluat de HotNews

 

"Un consilier al lui Florin Iordache, fost ministru al Justiției, care a promovat infama ordonanță 13, încearcă să-i aranjeze lui Liviu Dragnea întâlniri la cel mai înalt nivel în Statele Unite ale Americii. Costul operațiunii de cosmetizare a imaginii liderului PSD: 100 de mii de dolari. Ultima plată către firma americană de lobby politic Madison and Company LLC a fost făcută în urmă cu trei săptămâni. Acum zece ani, aceeași firmă a lucrat pentru premierul Adrian Năstase", conform RISE Project, care a scris în premieră despre acest subiect.

 

"...Gheorghe Dimitrescu, consilier la biroul parlamentar al lui Florin Iordache, a trimis de pe iphone-ul său un email împănat cu puncte de suspensie, majuscule și termeni elogioși și menit să contribuie la refacerea imaginii ciobite a șefului PSD. Mesajul a fost transmis către Alan Madison, președintele firmei de PR politic din Washington Madison and Company LLC", conform aceleaşi surse.


 
Legistorm.com este specializat in monitorizarea activitatii Congresului si a activitatilor de lobby. 

 

 

"Un lider roman vrea mai multe intalniri cu Trump"

 

In articolul publicat pe 2 noiembrie intitualat “Un lider roman vrea mai multe intalniri cu Trump” se arata ca Liviu Dragnea, care este presedintele Camerei Deputatilor din Parlamentul Romaniei si presedinte de partid, a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu suspendare anul trecut pentru incercarea de fraudare a referendumului de demitere a presedintelui.

 

Acum, Partidul Social Democrat plateste grupului de relatii publice Madison&Co 100.000 de dolari pentru a-l introduce pe Dragnea la Pence si Ryan “cat mai curand posibil” pentru a aranja «intalniri politice, media si academice» pentru Dragnea. 
Cei implicati in acest caz sunt presedintele Madison&Co, Al Madison, lobbyist-ul democrat William Oldaker, Drew Willison, seful stafului liderului democrat Harry Reid si William Harris, un republican care «a lucrat pentru Trump Organization pe diverse chestiuni politice si de business», potrivit documentelor date publicitatii. Departamentul Justitiei n-a dat inca publicitatii datele pentru Oldaker si Willison
”, se arata in articolul publicat pe site-ul legistorm.com.

 

In articol se aminteste ca aceasta n-ar fi prima intalnire cu membrii actualei administratii. In zilele de dupa inaugurarea presedintelui Donald Trump, Dragnea s-a intalnit cu presedintele-ales, cu fostul  consilier pe securitate nationala, Michael Flynn si cu Ed Royce (senator republican), care conduce comitetul de afaceri externe din Camera Reprezentanilor.

 

This wouldn't be Dragnea's first brush with members of the current administration. In the days before President Donald Trump's inauguration, Dragnea met with the president-elect, now-former National Security Adviser Michael Flynn and Ed Royce (R-Calif), who chairs the House Foreign Affairs Committee.

 

In documentul dat publicitatii de Departamentul Justitiei la data de 24 octombrie, apare numele Gheorghe Dimitrescu la rubrica persoanei de legatura intre PSD si lobbyistii americani, conform HotNews.

 

Singura persoana apropiata de PSD cu acest nume si cu legaturi in Statele Unite este, Gheorghe Dimitrescu, in prezent consilierul lui Florin Iordache, vicepresedintele Camerei Deputatilor si presedintele comisiei speciale care se ocupa de modificarile la legile justitiei.

 

Ar fi ajuns MAE fără concurs

 

Gheorghe Dimitrescu a fost consul la Strasbourg si consul general la New York. Numele sau a aparut anul trecut pe o lista publicata de site-ul stiripesurse.ro cu cei ajunși diplomați în MAE fără a da concurs, sau plecați la posturi în străinătate fără concurs.

 

Despre el, stiripesurse.ro mentiona urmatoarele: “Gheorghe Dimitrescu, consul la Strasbourg (afaceri economice si comerciale) cum scrie pe site, titulatura care nu exista în MAE, fost consul general New York, fara concurs, cu trecut PSD și MAPN (fost doctor militar)

 

Flux24 scrie ca Dimitrescu a fost consul la New York in perioada guvernarii Nastase si ca in 2003 a facut oficiile in calitate de consul la casatoria Elenei Udrea cu Dorin Cocos.

 

Dupa cum rezulta din documentele publicate de Departamentul de Justitie, inclusiv un mail trimis de Dimitrescu in 24 aprilie 2017 lui Alan Madison, rezulta ca tinta principala a activitatii de lobby era stabilirea unei intalniri cu Donald Trump. Dimitrescu spune in mail ca este in Slovacia cu "vicepresedintele camerei deputatilor la ceva conferinte", deci foarte probabil persoana de legatura din America este una si aceeasi persoana cu consilierul lui Florin Iordache VEZI MESAJUL PE RISE PROJECT

 

************

"PSD nu are nici un contract cu vreo firma de genul asta si nici nu a platit vreun leu nici unei firme. Am verificat dimineata si eu la partid", a declarat vineri dimineata Liviu Dragnea la Palatul Parlamentului.

 

Intrebat daca intentioneaza sa faca o vizita in Statele Unite in perioada urmatoare, Dragnea a raspuns: "Nu, nu intentionez, dar daca o sa primesc o invitatie si o sa fiu lasat sa plec, o sa o onorez cu placere."

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22