Plângeri pentru abuzuri sexuale care ar fi fost comise de personalul ONU

E.b. | 04.11.2017

ONU a înregistrat din iulie până în septembrie anul acesta 31 de acuzații de exploatare și abuzuri sexuale comise de personalul organizației, a declarat vineri un purtător de cuvânt al secretarului general Antonio Guterres.

Pe aceeași temă

 
 

 

Dintre cazurile respective, 12 plângeri se referă la operațiunile de menținere a păcii, iar 19 la angajați în diferite agenții, fonduri și programe ale Organizației Națiunilor Unite, inclusiv fondul pentru copii UNICEF și agenția pentru refugiați UNHCR, a precizat sursa citată de DPA, preluată de Agerpres.

 

În urma noilor acuzații, ONU a declanșat 14 anchete în care sunt implicați 38 de presupuși autori, cu toții de sex masculin.

 

Guterres (foto) a promis că va eradica exploatarea sexuală sub egida ONU după ce o anchetă a dezvăluit multe acuzații de viol și abuzuri împotriva minorilor comise anul trecut de militarii din forța ONU de menținere a păcii în Republica Centrafricană.

 

Dintre incidentele raportate în cele trei luni menționate, 12 au avut loc în 2017, două în 2016, șase în 2015 și 11 înainte de 2015 sau la date necunoscute. Zece sunt clasificate ca abuzuri sexuale, 19 ca exploatare sexuală și două neclasificate, deoarece nu se cunoaște vârsta persoanelor care au formulat acuzațiile.

 

În Republica Centrafricană, mulți oameni nu au certificate de naștere care să le ateste vârsta exactă, a declarat presei, la New York, apărătoarea drepturilor victimelor Jane Connors. Ea a fost numită în această funcție nou creată tocmai pentru a contribui la eforturile secretarului general al ONU de a combate abuzurile sexuale.

 

ONU a implementat și un sistem de monitorizare digitală care semnalează numele tuturor celor concediați în cadrul anchetelor asupra abuzurilor sexuale, pentru a evita angajarea persoanelor respective în alte posturi din sistem, a declarat Stephane Dujarric, purtător de cuvânt al lui Guterres. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22