Puigdemont spune că va coopera cu autoritățile belgiene. Îl va extrada Bruxelles-ul?

E.b. | 04.11.2017

Carles Puigdemont, liderul catalan destituit, s-a declarat sâmbătă pregătit să "coopereze pe deplin" cu autoritățile belgiene. Biroul procurorului federal belgian a confirmat primirea mandatelor europene de arestare trimise de autoritățile spaniole pe numele a cinci catalani destituiți.

Pe aceeași temă

 


Asta după ce Spania a emis un mandat european de arestare pe numele său și al altor patru foști miniștri catalani, aflați în prezent în Belgia, transmite DPA, preluată de Agerpres .

 

"Suntem pregătiți să cooperăm pe deplin cu justiția belgiană, după emiterea de către Spania a unui mandat european de arestare", a scris Puigdemont pe contul său de Twitter.


Biroul procurorului federal belgian a confirmat sâmbătă, într-o declarație de presă, primirea mandatelor europene de arestare trimise vineri noapte de autoritățile spaniole pe numele celor cinci reprezentanți catalani destituiți.

 

Procurorul federal nu a precizat când vor acționa autoritățile belgiene în vederea reținerii celor cinci, remarcând doar că, odată ce vor fi reținuți, judecătorul de instrucție va avea la dispoziție 24 de ore pentru a decide cum vor decurge lucrurile în continuare.

 

"Judecătorul de instrucție are diferite opțiuni: poate decide să nu emită un mandat de arestare sau poate emite un mandat de arestare, dar este posibil să elibereze persoanele vizate, cu respectarea anumitor condiții", a explicat procuratura belgiană în comunicatul citat.

 

Dacă Belgia decide să dea curs solicitării de extrădare, tribunalul are la dispoziție 15 zile pentru a decide dacă execută sau nu mandatul. Apoi, decizia poate fi contestată în apel în două rânduri

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22