USR si Romania 100, condusa de Ciolos, participa la proteste. «Romania in pericol!»

Fara Autor | 05.11.2017

Uniunea Salvati Romania (USR) a anuntat ca va participa la marsul anuntat pentru duminica seara, sub denumirea "NU vrem sa fim o natie de hoti!". Si Platforma Romania 100, fondata de fostul premier Dacian Ciolos, anunta ca va fi alaturi de manifestanti, in strada.

Pe aceeași temă

   

"Membrii USR vor participa, duminica, la demonstratiile declansate in toata tara pentru a opri asaltul PSD impotriva Justitiei. Toate fortele reformiste trebuie sa spuna, intr-un glas: Nu vrem sa fim o natie de hoti!

 

Romania este in pericol sa devina un stat esuat si avem datoria sa ne opunem actiunilor PSD care vor sa intoarca Romania in vremea cand niciun politician nu putea fi tras la raspundere pentru furtul din bani publici si abuzul in functie. O facem in Parlament, o vom face si in strada.

 

Suntem intr-un razboi purtat de PSD-ul condus de Liviu Dragnea, un politician condamnat penal, impotriva romanilor care-si doresc o societate dreapta, moderna si prospera. Putem sa-i oprim! Am reusit cu Rosia Montana, cu Martea Neagra, cu OUG 13, se arata pe pagina de Facebook a USR.

 

Organizatori protestuluiCoruptia Ucide600.000 pentru RezidentaContract Romania si Declic.   Ei argumenteaza ca proiectul de modificare al Legilor Justiției a ajuns deja în Parlament și urmează să fie supus dezbaterii și votului în plen. Inspecția Judiciară va deveni o unealtă politică în mâna ministrului Justiției. În opinia lor, numirea procurorilor-șef de către ministru, fără control din partea preşedintelui înseamnă că DNA se va întoarce la PNA, iar Parchetul devine subordonat intereselor politice.

 

De asemenea, Platforma Romania 100 a fostului premier Dacian Ciolos a anuntat participarea la protestele de duminica si a lansat un apel la implicare, afirmand ca Romania este intr-un moment de cumpana si zilele urmatoare vor fi decisive.

 

Romania este intr-un moment de cumpana. Dincolo de orice dezbatere si argumente rationale, masinaria de vot PSD-ALDE este gata sa treaca prin Parlament pachetul de modificari la legile justitiei propus de "Comisia Iordache". Proiectul PSD-ALDE reprezinta un atac direct impotriva independentei justitiei din Romania. Urmatoarele zile sunt decisive.

 

Ele vor hotari daca Romania ramane un stat de drept sau va fi aruncata la periferia Uniunii Europene, cu o justitie subordonata politic, cu o clasa politica asezata deasupra legii, fara opreliste la jefuirea banului public. Sustinem o Romanie fara coruptie, in care nicio forta politica nu trebuie sa puna oprelisti justitiei sau sa slabeasca statul de drept - acesta este primul punct al Manifestului fondator al Platformei Romania 100. In aceste zile, cand injustitia risca sa devina lege, te chemam sa participam impreuna la aceste proteste, se arata intr-un comunicat al Platformei Romania 100.

 

Pana acum, nu a fost exprimata o pozitie oficiala a PNL si PMP.

 

In Bucuresti, protestatarii se vor aduna in Piata Victoriei in jurul orei 18.00, iar la 19.00 se va pleca in mars spre Parlament.

 

 

Semnatarii arata ca urmatoarele zile sunt decisive


 

Platforma Romania 100, fondata de fostul premier Dacian Ciolos, precizeaza ca nu sustine propunerile PSD-ALDE de modificare a legilor justitiei si anunta ca va fi alaturi de manifestanti, in strada, la protestele care incep duminica. Platforma Romania 100 face un "apel la actiune si implicare".

 

Comunicatul Platformei România 100, a fost distribuit inclusiv de fostul premier Dacian Ciolos pe pagina sa de Facebook.

 

Semnatarii arata ca urmatoarele zile sunt decisive si vor hotari daca Romania ramane un stat de drept sau va fi aruncata la periferia Uniunii Europene, cu o justitie subordonata politic, cu o clasa politica asezata deasupra legii, fara opreliste la jefuirea banului public.

 

Platforma Romania 100 considera ca forma actuala a legilor justitiei poate fi imbunatatita, pornind de la decizii ale Curtii Constitutionale si observatii ale magistratilor dar un astfel de demers poate fi realizat numai prin consultari temeinice cu societatea civila, cu magistratura si organizatiile profesionale ale magistratilor, garantand independenta justitiei.

 

Actualul proiect, initiat peste noapte de o mana de parlamentari PSD-ALDE, nu corespunde acestor criterii si ignora pozitiile exprimate de magistrati si de institutiile judiciare. Din cauza lipsei de transparenta, de deschidere si de argumente cu care au actionat pana acum, Guvernul si majoritatea parlamentara PSD-ALDE nu mai au credibilitatea pentru a duce acest proces mai departe.

 

Platforma Romania 100 nu sustine propunerile PSD-ALDE de modificare a legilor justitiei. Acestea nu sunt rezultatul unor reforme asumate responsabil, ci un paravan al unei oligarhii care are de ingropat dosare penale si de aparat interesele clientelei sale politice", precizeaza sursa citata.

 

Cetatenii care vor o Romanie guvernata in interesul public, o Romanie a statului de drept, cu o justitie independenta, o Romanie curata, vor protesta pasnic, in toata tara si in diaspora, incepand de duminica, 5 noiembrie. Platforma Romania 100 va fi alaturi de ei, in strada, se arata in comunicat.

 

Proiectul de modificare a Legilor Justitiei si masurile fiscale anuntate recent sunt doar doua dintre motivele pentru care oamenii vor sa iasa sa protesteze.

 

Mii de oameni se pregatesc sa iasa duminica in strada in Capitala, dar si in tara si in diaspora.

   

 

NU vrem sa fim o natie de hoti!

 

 

In Capitala, mii de oameni au confirmat ca vor participa la Marsul - NU vrem sa fim o natie de hoti! si alte zeci de mii s-au aratat interesati. Oamenii se vor strange la ora 18:00 in Piata Victoriei.

 

Asociatia Bucuresti fara ei a anuntat ca in timpul protestului din Bucuresti se vor strange semnaturi pentru demiterea Gabrielei Firea si a primarilor de sector.

 

La Cluj Napoca se anunta un Mars pentru Justitie, iar protestatarii se vor strange in Piata Unirii, de la ora 18:00.

 

De la ora 19:00 vor iesi si cei din Timisoara la protest, in Piata Victoriei.

 

Iata unde se vor mai organiza proteste:

 

Galati - 18:00 - Prefectura Galati
Alba Iulia - 18:00 - Prefectura Alba Iulia

Arad - 18:00 - Primaria Arad
Targu Mures - 18:00 - Prefectura Mures
Iasi - 19:00 - Piata Unirii
Sibiu - 18:00 - Piata Mare
Constanta - 19:30 - Prefectura Constanta
Suceava - 18:00 - Primaria Suceava
Radauti - 18:00 - Primaria Radauti
Oradea - 18:00- Piata Unirii
Craiova - 17:00 - Piata Mihai Viteazul
Brasov - 18:00 - Prefectura Brasov
Targu Ocna - 18:00 - Primaria Targu Ocna
Ploiesti - 18:00 - La ceas
Bacau - 18:00 Prefectura
Baia Mare - 18:00 - Piata Revolutiei

Romanii din diaspora protesteaza dupa cum urmeaza:

Zurich - 19:00
Paris - 15:00 - Ambasada Romaniei
Berlin - 17:00 - Ambasada Romaniei
Londra - 16:00 - Institutul Cultural Roman
Milano
Birmingham - 17:00
Munchen - 19:00
Obiectivul major: distrugeti statul! Minciunile lui Udrea & Co
Opinia zilei
Obiectivul major: distrugeti statul! Minciunile lui Udrea & Co

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22