Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Bărbatul care a împușcat 26 de oameni în biserica baptistă din Texas s-a sinucis
E.B. - - - -
2017-11-06
International
1

Bărbatul care a deschis focul într-o biserică baptistă din Texas, SUA, ucigând cel puțin 26 de persoane, s-a sinucis cu un foc de armă, a anunțat șeriful comitatului Wilson, Joe Tackitt.

 
 

Joe Tackit a dat această informaţie într-un interviu acordat postului CBS News, transmite Reuters, preluat de Agerpres.

 

Potrivit lui Tackitt, a avut loc un schimb de focuri între bărbatul înarmat și doi cetățeni care aveau la rândul lor arme, în timpul unei urmăriri cu mașini după atacul din biserică.

 

"Au fost câteva schimburi de focuri, cred, inclusiv pe drum, iar apoi mașina atacatorului a cedat. Credem că în acel moment atacatorul și-a tras un glonț care i-a cauzat moartea", a spus șeriful.

 

 

Duminică, în jurul orei 11,20 (17,20 GMT), un "bărbat tânăr alb în vârstă de circa 20 de ani", "îmbrăcat tot în negru", înarmat cu o pușcă de asalt și purtând o vestă antiglonț, a deschis focul asupra First Baptist Church din Sutherland Springs, un cătun din Texas, au informat autoritățile locale.

 

El și-a continuat imediat atacul în interiorul bisericii, în plină slujbă religioasă, înainte de a primi replica unui locuitor care și-a luat arma și l-a înfruntat. Atacatorul a reușit să fugă, dar a fost găsit mort în mașina sa la puțin timp după aceea.

 

Acest nou masacru a avut loc la doar cinci săptămâni distanță de cel din Las Vegas, atacul cel mai sângeros comis vreodată în SUA, cu 58 de morți, care a relansat dezbaterea asupra reglementării armelor de foc. 

 

*************

 

Devin Patrick Kelley (foto), autorul atacului armat din Texas, în urma căruia au murit cel puţin 26 de persoane, a fost identificat drept un fost profesor de studii biblice, dat afară din Forţele Aeriene ale Statelor Unite după ce şi-a abuzat soţia şi copilul, conform Daily Mail.

 

El a fost un veteran al Forţelor Aeriene din SUA şi un fost profesor de studii biblice. Pagina sa de Facebook, care a fost ştearsă de FBI, arată că a avut o pasiune îngrijorătoare pentru armele de foc.

 


  
 

 

TAGS : SUA atac armat Devin Patrick Kelley morti Texas biserica baptista atacator sinucidere
Mai multe din International
Comentarii
Val 2017-11-07
Era un fost profesor (mai precis invatator) de studii biblice care devenise in prezent un ateu militat. Cred ca si acest aspect merita precizat.
Total 1 comments.
1880
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22