Voiculescu îi bate obrazul ministrului Toader: Aştept de la dvs. o justă reparaţie morală

Dora Vulcan | 07.11.2017

Dan Voiculescu nu se lasă nici după ce ministrul de Justiție i-a răspuns că nu poate beneficia de legea recursului compensatoriu pentru că este deja liber. Fostul pușcăriaș vrea să beneficieze şi el de beneficiile detenției în condiţii necorespunzătoare și îi cere ministrului "o justă reparaţie morală".

Pe aceeași temă

 

 

 Nemulţumit de intervenţia ministrului Toader, care i-a explicat că nu poate beneficia de legea recursului compensatoriu pentru că a fost deja eliberat la termen, printr-o decizie a instanței, Voiculescu i s-a adresat acestuia printr-o scrisoare deschisă publicată, luni, şi pe blogul său în care îl trage de urechi pe Toader, căruia îi transmite că nu vede sensul intervenției sale publice.

 

 

Mai jos, textul integral al scrisorii către Toader:

 

"Cu toată consideraţia pentru pregătirea dvs. academică, vreau să vă precizez că într-un stat de drept legea este valabilă pentru toţi, fără privilegii şi fără discriminări (aşa cum spune art. 16 din Constituţie).

 

În consecinţă, atâta timp cât există o lege în vigoare care acordă 6 zile pe lună reducere din pedeapsă pentru detenţia în condiţii necorespunzătoare din penitenciarele româneşti, nu văd sensul precizărilor dvs. publice.

 

Vă aduc la cunoştiinţă că eu am stat 3 ani de zile în penitenciar, în condiţii pe care normele europene le cataloghează ca fiind necorespunzătoare sau alteori, inumane.

 

Dreptul meu de a beneficia de acele zile care se scad din pedeapsă este incontestabil.

 

Dacă afirmaţiile făcute se bazează pe dorinţa dvs. de a păstra distanţa faţă de o persoană eliberată condiţionat, aş putea să înţeleg, altfel nu.

 

Vă precizez că în baza unei decizii irevocabile, sunt un cetăţean care beneficiază de toate drepturile prevăzute de Constituţie, evident mai puţin de cele interzise prin Decizia 888 din 08.08.2014 pronunţată de doamna Camelia Bogdan. Este vorba de interdicia de a fi ales sau numit, şi de a conduce o societate comercială, decizii pe care le respect.

 

Aştept de la dvs o justă reparaţie morală", spune Voiculescu.

 

Dan Voiculescu a părăsit închisoare după executarea la mai puţin de trei ani dintr-o pedeapsă de 10 ani.  

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22