Premiere, efecte speciale şi spectacole muzicale la FNTi 5

Fara Autor | 07.11.2017

2017 / 11 / 09

Pe aceeași temă

Festivalul Naţional de Teatru Independent, evenimentul anual dedicat scenei independente autohtone, aduce la Bucureşti, între 9 şi 12 noiembrie, cele mai bune spectacole produse în ultimul an. Ajuns la cea de-a cincea ediţie, FNTi propune publicului de toate vârstele o ofertă variată de spectacole, incluzând premiere absolute, show-uri muzicale şi producţii multi-media. În cele patru zile de festival, iubitorii de teatru sunt invitaţi să participe la 24 de reprezentaţii, programate în opt spaţii partenere - spaţii artistice independente din Bucureşti.

 

Nopţile barbare, spectacolul a cărei regie este semnată de Ingrid Bonţa, va fi prezentat în premieră absolută în cadrul festivalului, pe 11 noiembrie, de la ora 20:00, la Teatrul Coquette. Într-o interpretare inedită, actorii Ruxandra Bălaşu şi Ovidiu Uşvat îi vor readuce la viaţă pe tiranul Rege Şahriar şi pe fermecătoarea Şeherezada, construind universul celor 1001 de nopţi. Pentru prima dată în Bucureşti, iubitorii de teatru vor putea urmări Mioriţa, o alegorie jucată şi cântată de Auăleu (Timişoara), Două ore - performance-ul cu elemente de video-mapping în care viaţa devine un joc contracronometru, şi Trenul cu două locomotive, producţie a teatrului BIS Sibiu ce împleteşte muzica live  cu poeziile lui Iustin Panţa.

 

Tot în cadrul ediţiei cu numărul cinci, FNTi lansează şi O zi - un spectacol, workshop-ul la care sunt invitaţi să se înscrie actori, regizori şi dramaturgi care au libertatea şi curajul să construiască un spectacol în 24 de ore.

 

Organizat pentru prima dată sub umbrela Asociaţiei Teatrelor Independente - organismul reprezentativ înfiinţat în cadrul ediţiei trecute, în prezenţa Ministrului Culturii, Corina Şuteu - festivalul reprezintă un punct de întâlnire al companiilor private de teatru din ţară. Nu mai puţin de 12 teatre independente din România vor participa şi în acest an la evenimentele dedicate elaborării şi implementării unei strategii comune pentru dezvoltarea acestui sector cultural. Godot Cafe-Teatru, Unteatru, Arte dell’Anima, Teatrul Luni de la Green Hours, Apollo111, Point, Teatrul de Artă Bucureşti, Teatrul Coquette, Teatrul Fix Iaşi, Auăleu, Teatrul Bis Sibiu şi Social Act Galaţi vor lua parte la mesele rotunde şi la întâlnirile cu reprezentaţi ai statului.

 

Tot în cadrul evenimentului, directorii teatrelor independente prezente la festival îl vor cunoaşte pe Stephan Behrmann, dramaturg german şi Manager General al Asociaţiei Artelor Performative Independente, invitat special la ediţia cu numărul cinci. Acesta va fi prezent la o discuţie de lucru şi va împărtăşi din experienţa sa cu asociaţiile europene de succes, reprezentanţilor companiilor private de teatru.

 

,,Este a al doilea an consecutiv în care FNTi se organizează în totalitate din fonduri proprii. Evenimentul reuşeşte să se auto-susţină datorită publicului, care în ultimii ani a devenit din ce în ce mai interesat de spectacolele independente. Tot datorită spectatorilor noştri, calitatea producţiilor creşte de la an la an, în pofida faptului că multe dintre ele sunt realizate cu resurse minime. Există o relaţie de interdependenţă între artişti şi spectatori, iar FNTi5 celebrează această prietenie’’, punctează George Remeş, directorul festivalului.
 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22