Tudose le-a promis primarilor ca va compensa de la buget pierderile din «revolutia fiscala»

E.b. | 07.11.2017

Primarii nemultumiti de modificarile fiscale anuntate de Guvernul Tudose au obtinut, deocamdata, promisiuni din partea premierului Mihai Tudose.

Pe aceeași temă

  

In plus, Robert Negoita, primarul Sectorului 3, le-a transmis jurnalistilor ca Mihai Tudose si Liviu Dragnea au sustinut ca Guvernul va adopta in sedinta de miercuri ordonanta de urgenta de modificare a Codului Fiscal, asa cum spusese ieri si ministrul de Finante, Ionut Misa.

 

Primarii si-au aratat nemultumirea fata de faptul ca va scadea impozitul pe venit de la 16% la 10% si asta inseamna ca la primarii vor ajunge mai putini bani. Acest lucru i-a determinat sa ceara socoteala Guvernului.

 

Robert Negoita, primarul Sectorului 3 din Bucuresti si presedintele Asociatiei Municipiilor, a transmis dupa intalnirea cu Mihai Tudose si Liviu Dragnea ca Guvernul a promis ca primariile vor primi compensari din bugetul Executivului.

 

"Am plecat de la o concluzie realista: ca scaderea impozitului pe venit afecteaza bugetele locale si sunt de acord si reprezentantii Guvernului. Am convenit ca o sa avem masuri in compensare. Pentru 2018 nu vor scadea veniturile din impozitul pe venitul anual global (IVG) sub nivelul 2017 si ca se va umbla inclusiv la cota de la 41,75%, vor creste la 43%.

 

Nu vor fi afectate bugetele locale pentru anul viitor, in sensul in care nu vor fi mai mici veniturile fata de 2017 - un aspect. Un alt aspect este ca in prima jumatate a anului viitor ne vom vedea pentru a stabili cotele si sa vedem in ce masura vor evolua lucrurile. In evaluarea dansilor, vor creste veniturile la buget, pentru ca se va face o colectare mai buna, se vor declara salariile", a spus Negoita, citat de ziare.ro.

 

Practic, primarul Sectorului 3 a explicat ca, in cazul in care nivelul de incasari scade sub cel din 2017, Guvernul va compensa din buget propriu si va da de la centru bani primariilor.

 

In concluzie, primarii vor face bugetele pe anul 2018 la nivelul celor din 2017 si vor primi compensari daca se vor ivi probleme.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22