Principele Nicolae, catre rudele sale: Iubirea si respectul se castiga, nu se obtin cu forta!

E.b. | 09.11.2017

Fostul principe Nicolae a avut azi o reactie dupa ce mama sa, principesa Elena, printr-un comunicat remis de Casa Regala, s-a declarat dezamagita de faptul ca el a insistat sa mearga la capataiul Regelui Mihai si l-a acuzat ca da "dovada de dispret fata de Romania".

Pe aceeași temă

 

 

Acuzele reciproce intre membrii familiei regale vin intr-un moment greu pentru Regele Mihai, ale carui zile par a fi numarate, si pun intr-o lumina neplacuta Casa Regala, care pare ca a coborit standartul, certindu-se in public.
 

 

Principele Nicolae spune ca nici in perioada cand regele s-a aflat in exil nu a fost desparit de acesta asa cum propria sa familie impune acum si ca el e convins ca regele si-ar fi dorit sa il vada.

 

"Regret enorm ca aceste comunicate de presa ale Casei Regale lezeaza profund, mai ales in aceste momente grele, imaginea a ceea ce ar trebui sa insemne Casa Regala a Romaniei, a istoriei acesteia, a valorilor morale si tinutei demne pe care bunicul meu si inaintasii lui au incercat mereu sa le traiasca si sa le pastreze.

 

Eu, Nicolae, am vrut sa imi vad bunicul si sa imi iau ramas bun, intr-un mod linistit, respectuos, asa cum este si crestineste. Nu am fost lasat nici acum, nici in alte dati sa il vad. Nici macar in perioada exilului, noi, bunic si nepot, nu am fost despartiti si amandoi am pretuit aceasta legatura de sange. Cunoscandu-l atat de bine, nu cred ca el este cel care a decis sa nu ne vedem. Dimpotriva, stiu ca si-ar fi dorit mult", se arata in comunicatul postat de Nicolae de Roumanie Medforth Mills - nepotul Regelui, pe pagina sa de Facebook.


Cunoscându-l atât de bine, nu cred că el este cel care a decis ca noi să nu ne mai vedem. Dimpotrivă, știu că și-ar fi dorit mult. Le reamintesc tuturor că iubirea și respectul unui popor se câștigă, nu se obțin cu forța, scrie Nicolae pe Facebook.

 

"Sunt dezamagit si profund indurerat de incrancenarea membrilor Casei Regale precum si a mamei mele, de usurinta si lipsa de respect cu care acestia arunca efectiv catre presa niste comunicate agresive, defaimante si nejustificate, acum, in aceste momente in care ar fi nobil sa dam dovada de respect si sa trecem peste cine stie ce ambitii personale.

 

Pentru mine, bunicul meu ramane depozitarul unor valori morale pe care aleg sa le respect si sa mi le insusesc. Din respect pentru el si pentru inaintasii mei, pentru istoria pe care acestia au scris-o, nu ma voi lasa discreditat de aceste jocuri nefericite si fara sens.

 

Le reamintesc tuturor ca iubirea si respectul unui popor se castiga, nu se obtin cu forta!", isi incheie comunicatul fostul principe.

 

Principesa Elena, mama fostului principe Nicolae, anunta printr-un comunicat ca e dezamagita de fiul ei: "A dat dovada de dispret fata de Romania".

 

Reactia sa vine dupa ce Casa Regala a remis joi dimineata un comunicat in care principesa Elena se declara dezamagita de fiul sau si sustine ca regele Mihai e cel care nu vrea sa il vada pentru ca acesta nu a clarificat disputa de paternitate cu activista Nicoleta Cirjan, care sustine ca nepotul regelui este tatal fiicei sale.

 

Precizarile principesei au venit in contextul in care Casa Regala a fost criticata in spatiul public dupa ce a anuntat ca a depus plangere la politie pe numele fostului principe Nicolae, acuzandu-l ca a incercat cu forta sa-si viziteze bunicul, regele Mihai, a carui stare de sanatate e tot mai grava.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22