RISE Project: Relatia petrolistul Comanescu - ministrul Misa si paradisul fiscal din Malta

E.b. | 09.11.2017

Miliardarul Gabriel Comanescu, proprietarul unei flote a a unei si platforme de foraj marin, a folosit cu succes reteta financiara malteza, conform RISE Project

Pe aceeași temă

  

Este vorba despre un articol articol legat de relatia dintre omul de afaceri constantean Gabriel Comanescu si Ionut Misa, actualul ministru al Finantelor.

 

RISE Project arata ca, in timp ce companiile din Romania ale lui Gabriel Comanescu saraceau, imperiul sau offshore din Malta se imbogatea. Bugetul de stat al Romaniei a fost pagubit cu suma de 30 de milioane de euro, ia multi dintre angajatii companiilor off-shore din Malta ale milionarului roman au intrat in greva foamei din cauza neplatii salariilor.

 

Investigatia arata  care ar fi relatia dintre dintre Gabriel Comanescu si Ionut Misa: "Intre 5 si 20 mai 2016 GSP a avut conturile blocate. Comanescu a apelat la actualul ministru al finantelor, Ionut Misa, care conducea directia Mari Contribuabili din ANAF. Ionut Misa a ridicat sechestrul si a esalonat datoria pe 30 de luni la o rata de 1 milion de euro. Astfel, ANAF a devenit proprietarul temporar al navei Neptun, evaluata la 37,5 milioane de euro. Pe 20 decembrie 2016, actualul ministru Misa a constatat ca Gabriel Comanescu nu s-a tinut de cuvant si n-a platit ratele, asa ca a anulat intelegerea initiala. Tot el a cazut insa la pace doua zile mai tarziu, cand a semnat o noua esalonare a datoriilor si, in plus, a iertat compania de o alta datorie de peste 1 milion de euro", conform RISE Project.

 

CITESTE TOT ARTICOLUL

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22