Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Barcelona: 750.000 de catalani au cerut în stradă eliberarea liderilor arestați
Dora Vulcan - - - -
2017-11-12
International
1

Aproximativ 750.000 de oameni au ieșit în stradă, la Barcelona, și au cerut să fie eliberați toți cei reţinuţi sau arestaţi după declaraţia de independenţă din 27 octombrie şi continuarea eforturilor pentru instituirea unei republici catalane.

 

 

 Manifestaţia de sâmbătă a fost văzută ca un test: cât de puternic mai este sprijinul pentru ruperea de Spania după ce liderii secesionişti au fost daţi pe mâna justiţiei.

 

Este un semnal puternic şi pentru politicienii locali, în condiţiile în care peste o lună şi jumătate în Catalonia vor avea loc alegeri anticipate. 

 

 Manifestatia a avut loc la chemarea organizatiilor separatiste - Adunarea Nationala Catalana (ANC) si Omnium - pentru a eliberarea liderilor separatisti, Jordi Cuixart si Jordi Sanchez, dar si a altor opt oameni politici retinuti: Oriol Junqueras, Jordi Turull, Raul Romeva, Josep Rull, Joaquim Forn, Carles Mundo, Meritxell Borras si Dolors Bassa.

 

Desfasurata sub sloganul "Libertate pentru prizonierii politici", manifestatia a durat circa doua ore. 

 

#Barcelona #Catalonia #Freedom11N
Demonstrators marching in Barcelona 11/11/2017
Without violence, only a peaceful demonstration.
"You can imprison a man, but not an idea". pic.twitter.com/VSfYZO05rl

— Nauseapolitica (@Nauseapolitica) 11 noiembrie 2017

 

TAGS : barcelona manifestatie eliberare lideri separatisti
Mai multe din International
Comentarii
FLORIAN D. MIREA 2017-11-12
Aceste demonstratii care aduc in strada mase de oameni sunt sabie cu doua taisuri. In timp ce manifestantii de la Bucuresti, militand pentru statul de drept, sunt partizanii Europei Unite, cei din Catalonia, care vor un stat de opereta separat de Spania, actioneaza pentru subminarea Europei Unite. In spatele lor se afla forte politice de extrema stanga, revansarde, care aspira sa reinvie republica spaniola, teleghidata de la Moscova.
Total 1 comments.
1776
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22