Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Siria: Gruparea stat islamic a preluat din nou controlul asupra orașului Bukamal
Dora Vulcan - - - -
2017-11-12
International
0

Gruparea Stat Islamic (SI) a reușit sâmbătă, după lupte violente, să preia din nou controlul asupra orașului sirian Bukamal, la granița cu Irakul și ultim bastion urban al jihadiștilor, la două zile după ce localitatea respectivă fusese cucerită de forțele proguvernamentale, transmite AFP.

 

 

 Susținute de aviația rusă, forțele regimului anunțaseră joi cucerirea orașului Bukamal. Dar, sâmbătă, "SI a recâștigat total controlul. Forțele regimului și milițiile aliate sunt acum la unul sau doi kilometri de periferia orașului", a indicat directorul Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), Rami Abdel Rahmane, transmite Agerpres.

 

Acest progres al jihadiștilor a survenit unei contraofensive și unor ambuscade, care au permis vineri SI să reocupe aproape jumătate din acest oraș strategic din estul Siriei.

 

Tirurile de artilerie ale forțelor pro-regim și raidurile aeriene ruse lovesc zonele controlate încă de SI în estul țării, a indicat directorul OSDO.

 

De partea irakiană a frontierei, forțele guvernamentale au lansat sâmbătă o ofensivă în cadrul căreia au recucerit mai multe sate deținute de jihadiști.

 

Obiectivul principal este reprezentat de Rawa, ultima localitate irakiană controlată de combatanții SI. "Trupele își continuă înaintarea", a declarat generalul Abdelamir Yarallah, șeful operațiunii.

 

 

Kremlinul dă publicității o declarație comună Trump-Putin în problema siriană

 

Vladimir Putin si Donald Trump au aprobat o declaratie comuna in privinta Siriei dupa o scurta consultare la summitul APEC din Vietnam, a declarat Dmitry Peskov, purtatorul de cuvant al Kremlinului, potrivit agentiilor de presa rusesti, pe care le-a preluat agenția internațională Reuters.

 

Declaratia a fost pregatita special pentru intalnirea celor doi presedinti din orasul vietnamez Danang, in marja summitului APEC, a adaugat Peskov, care spune că Putin si Trump au convenit sa continue eforturile comune de lupta impotriva Statului Islamic pana cand este invins, potrivit Kremlinului.

 

Potrivit comunicatului comun făcut public, însă, nu la întâlnirea APEC unde sunt cei doi lideri ci de purtătorul de cuvânt al Kremlinului, cei doi lideri si-au confirmat angajamentul privind suveranitatea, independenta si integritatea teritoriala si au facut apel la toate partile implicate in conflictul sirian sa ia parte in mod activ la discutiile politice de la Geneva. Moscova si Washingtonul sunt de acord ca nu exista o solutie militara a conflictului, potrivit comunicatului comun.

 

 

 

TAGS : siria bukamal preluare control si
Mai multe din International
Comentarii
Total 0 comments.
1597
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22