Jazz newyorkez în concert exclusiv la ARCUB

Fara Autor | 13.11.2017

2017 / 11 / 16

Pe aceeași temă

Trei jazzmani newyorkezi pe val vin în noiembrie la Bucureşti pentru un concert de groove, ritmuri emoţionale şi improvizaţie. În exclusivitate pentru România, ARCUB îi aduce joi, 16 noiembrie, de la ora 19:30, pe Don Braden, Joris Teepe şi Gene Jackson în al patrulea concert al stagiunii de jazz Artist in Residence, curatoriată de Mircea Tiberian.

 

Sub numele Trio of Liberty, cei trei veterani ai jazzului prezintă la ARCUB ultimul lor album, Conversations, cotat cu patru stele în Down Beat Magazine. O celebrare a celor 25 de ani de colaborare între Don Braden şi Joris Teepe, Conversations ilustrează perfect modul interactiv în care cei doi muzicieni creează, explorează şi fac schimb de idei melodice, armonice şi ritmice.

 

„Teepe şi Braden au o înţelegere profundă a tradiţiei, se simte în felul în care cântă împreună, în felul în care îşi aleg repertoriul şi în modalitatea lor tehnică de interpretare… cu acest album reuşesc să dea un nou sens ideii de «a face spectacol»” scria revista All About Jazz în mai 2017.

 

Cu bateristul Gene Jackson, cei doi artişti au o puternică compatibilitate muzicală şi o istorie comună, care se reflectă în participarea acestuia la ultimul album, cu aranjamente precum cel al melodiei lui Elvin Jones Three Card Molly. Atunci când sunt în format trio, Don Braden şi Joris Teepe concertează alături de Gene Jackson sub numele Trio of Liberty.

 

Numit de revista All About Jazz „hipster de Harvard”, Don Braden începe să cânte la saxofon la vârsta de 13 ani. Apreciat pentru stilul său care împinge graniţele hard bop-ului în timp ce rămâne ancorat în tradiţie, Don Braden a cântat, în cei 30 de ani de carieră, cu Harper Brothers, Wynton Marsalis, Roy Haynes, Tony Williams, Tom Harrell şi Mingus Big Band.

 

Basistul olandez Joris Teepe ajunge în New York în anul 1992, unde ia lecţii de la Ron Carter şi începe să cânte cu Don Braden, Benny Golson, Sonny Fortune. Cu zece albume lansate ca lider, Teepe este în prezent compozitor, producător şi directorul secţiunii Studii de jazz la Hanze University şi profesor de contrabas la Queens College, NY.

 

Influenţat de Roy Haynes, Philly Joe Jones sau Billy Higgins, bateristul Gene Jackson a dezvoltat un stil versatil de a cânta, care diferă în funcţie de genul de muzică pe care îl abordează, fie că sunt ritmurile afro, latino sau de jazz. Născut în 1961, în West Philadelphia, Jackson a studiat la Berklee College of Music şi cântă cu Herbie Hancock, Terence Blanchard, Elvis Costello, Craig Harris, Dave Holland. 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22