Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Senat: Proiectul UDMR prin care 15 martie este declarată ziua comunității maghiare, respins
Dora Vulcan - - - -
2017-11-13
Actualitate Interna
0

Senatul a respins, în ședința plenului de luni, inițiativa legislativă a UDMR prin care se propunea ca ziua de 15 martie să fie consacrată ca sărbătoare a comunității maghiare din România, iar angajații maghiari să primească o zi liberă pentru a participa la manifestări.

 

 

 

În favoarea respingerii au votat 82 de senatori, 11 s-au abținut și 8 au fost împotrivă, transmite Agerpres. Propunerea legislativă va intra în dezbaterea Camerei Deputaților, cu rol decizional în acest caz.

 

 "În localitățile unde trăiesc persoane aparținând comunității maghiare, autoritățile administrației publice locale și județene, instituțiile publice pot organiza manifestări cultural-artistice dedicate zilei de 15 martie. Fondurile necesare organizării manifestărilor pot fi asigurate din bugetele locale ale autorităților publice locale și județene și ale instituțiilor publice. Angajatorii acordă o zi liberă, în data de 15 martie, la cerere, persoanelor aparținând comunității maghiare pentru participarea la manifestările menționate", se stipulează în propunerea legislativă inițiată de un grup de parlamentari UDMR.

 

Actul normativ mai prevede că Societatea Română de Televiziune și Societatea Română de Radiodifuziune pot transmite, în cadrul unor emisiuni speciale, aspecte de la aceste manifestări.

 

Inițial, proiectul a primit, în luna iunie, raport de admitere din partea comisiilor de specialitate din Senat. În octombrie, plenul Senatului a retrimis propunerea legislativă comisiilor de resort. Comisiile de administrație și drepturile omului au acordat raport suplimentar de respingere, însușit luni de plen.

 

 

TAGS : senat proiect udmr 15 martie sarbatoare comunitate maghiara
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
895
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22