Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


BNR ii da replica lui Tariceanu: Nu simtim ca leul ar fi tinta unui atac
E.B. - - - -
2017-11-14
Actualitate Interna
0

Adrian Vasilescu, consultant de strategie al BNR, ii raspunde lui Calin Popescu Tariceanu, presedintele Senatului: Nu simtim ca leul ar fi tinta unui atac. Nu se repeta ce a fost in 2008.


 


Reprezentantul Bancii Nationale a Romaniei i-a oferit un raspuns lui Calin Popescu Tariceanu, care a sugerat, luni, ca leu ar fi tinta unui atac.

 

"Cred ca a fost o translatie din anul 2008, cand domnul Tariceanu era premier, si vazand ce e acum, a tras concluzia ca se repeta ce a fost in 2008. Nu se repeta ce a fost in 2008! E si imposibil sa se repete, iar Banca Nationala nu simte ca ar fi un atac pe moneda nationala.

 

Daca vorbim de cauze, atunci ar trebui sa ne uitam inainte de acest salt peste pragul de 4,6. In balanta comerciala e cauza, pentru ca am ajuns la importuri de opt miliarde de euro si ceva dupa noua luni, cu tendinta de a ajunge la sfarsitul anului cu importuri de 12 miliarde, depasinnd cu mai mult de 2% exporturile. Se va pune intrebarea: diferenta cine o acopera, cine o plateste?", a declarat Adrian Vasilescu, consultant de strategie al BNR, la Digi 24.

 

Reactia vine dupa ce Calin Popescu Tariceanu a sugerat, luni, ca e posibil ca leul sa fie atacat, asa cum s-a intamplat si in 2008.

 

"Nu sunt nici bancher, nici economist sef la Banca Nationala sau la vreo banca comerciala. Am sa va recomand sa cititi declaratia guvernatorului BNR saptamana trecuta in legatura cu modul in care a fost manipulat ROBOR-ul in perioada in care a crescut spectaculos.

 

Pe cursul de schimb sunt actiuni speculative. Poate sa fie un atac asupra leului. Si in 2008 a fost un atac masiv pe leu pe care BNR l-a contracarat", a spus Tariceanu.

 

Luni, leul a atins cel mai slab nivel din istorie fata de euro, dupa ce Guvernul a publicat vineri in Monitorul Oficial ordonanta de urgenta prin care modifica Codul Fiscal si introduce masuri despre care toti actorii economici si sociali au atras atentia ca vor avea efecte devastatoare.

 

TAGS : Tariceanu ALDE leu atac BNR raspus Vasilescu
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
1509
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22