Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Directorul OMV Petrom, despre modificările Codului Fiscal: E nevoie de claritate fiscală
E.B. - - - -
2017-11-15
Actualitate Interna
0

OMV Petrom, a doua cea mai mare companie din România, consideră că noile modificări aduse Codului Fiscal sunt măsuri cu impact asupra angajaţilor şi asupra business-ului companiei.

 

 

Mariana Gheorghe, directorul general al companiei, a declarat, într-un interviu pentru News.ro, că mediul de afaceri a solicitat mereu stabilitate, claritate şi predictibilitate atunci când vine vorba de modificările legislative.

 

Sunt măsuri cu impact asupra angajaţilor noştri. Sunt diverse implicaţii pe care trebuie să le analizăm şi să le punem în proiecţia de buget pentru 2018, buget care va fi aprobat anul viitor în aprilie”, a declarat  Mariana Gheorghe, directorul general al companiei.

 

Toate opiniile mediului de afaceri merg spre ideea de stabilitate, claritate şi predictibilitate, adaugă ea.


Mediul de afaceri, din care şi noi facem parte, a spus totdeauna că e nevoie de stabilitate şi predictibilitate şi noi credem că e nevoie de claritate fiscală, e nevoie de reformă fiscală, însă demersurile trebuie să aibă la bază o analiză de impact, să fie realizate într-o manieră structurată şi bine-planificată. Ceea ce multe companii şi patronate au exprimat este faptul că este necesară o perioadă mai lungă înainte de implementarea unor măsuri fiscale noi, ca să ne putem pregăti”, a precizat Mariana Gheorghe.

 

De asemenea, oficialul OMV Petrom subliniază că îşi doreşte ca atunci când trec astfel de schimbări legislative cu impact puternic asupra companiilor, să se ţină seama şi de părerile celor care sunt puşi să pună în practică aceste măsuri, pentru că ”aceştia ştiu care sunt consecinţele”.

 

Guvernul a adoptat miercuri prin Ordonanţă de Urgenţă mai multe măsuri de modificare a Codului Fiscal, susţinând că acestea au un "impact benefic atât economic, cât şi social".

 

Măsurile de modificare a Codului fiscal sunt însă contestate atât de sindicate, cât şi de patronate.

 

Profitul net al OMV Petrom a crescut cu 111% în primele nouă luni, la 1,85 miliarde lei, de la 878 milioane lei în perioada ianuarie-septembrie 2016, în timp ce vânzările totale au crescut cu 20%, la 14,29 miliarde lei.

 

Investiţiile companiei au scăzut în primele nouă luni cu 5%, la 1,72 miliarde lei, de la 1,81 miliarde lei în aceeaşi perioadă a anului trecut.

 

OMV Petrom avea la sfârşitul lunii septembrie circa 13.900 de angajaţi, cu 7% mai puţini faţă de perioada similară a anului anterior.

 

Este cel mai mare grup petrolier din România, cu o producţie anuală de ţiţei şi gaze de aproximativ 64 milioane bep în 2016.

 

Pe piaţa distribuţiei de produse petroliere, OMV Petrom este prezent pe pieţele din România şi ţările învecinate prin intermediul a 783 benzinării, la sfârşitul lui 2016, sub două branduri, OMV şi Petrom.
 

 

TAGS : OMV Petrom Romania codul fiscal calritate predictibilitate Mariana Gheorghe director
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
1009
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22