Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Corlățean crede că ar trebui să lucrăm cu Grupul de la Vișegrad: avem interese similare în UE
Dora Vulcan - - - -
2017-11-16
Actualitate Interna
3

"România îşi face iluzii că stă la masă cu cei mari, fiind mereu conformistă”, spune Titus Corlăţean, fost ministru PSD de Externe într-un interviu acordat RFI.

 

 

 

Fostul ministru de Externe se întreabă „de ce să nu lucrăm cu cei care au interese similare cu ale României în interiorul UE” şi care ”sunt stigmatizaţi de capitale mari sau de Bruxelles.”

 

 

„Noi trebuie să învăţăm să spunem şi nu, să spunem atunci când ni se servesc tot felul de subiecte pe agenda europeană, le preluăm aşa, de o manieră conformistă, nu le trecem prin filtrul interesului specific al României, care nu neapărat trebuie să fie întotdeauna identic cu cel al Bruxellesului sau al Berlinului sau al Parisului sau al Hagăi. Avem şi noi dreptul la agenda noastră specifică”, a spus Corlățean la RFI.

 

„Sunt şi alţi parteneri europeni, care sunt nemulţumiţi, unii sunt stigmatizaţi de capitale mari sau de Bruxelles, genul statelor central-est europene, dar atenţie, noi aici rezonăm şi cei care vorbesc împotriva unei forme de cooperare cu Grupul Vişegrad, care astăzi cel puţin unele dintre statele de acolo sunt stigmatizate, de fapt, ascund interese politice. De ce să nu lucrăm cu cei care au interese similare cu ale României în interiorul UE? De ce să nu ne susţinem interesele specifice, de ce să continui să pierd economic uriaş datorită faptului că frontiera româno-ungară este frontieră Schengen şi că TIR-urile cu marfă produsă în România, nu doar marfă românească, dar sunt şi produse în care companiile germane, franceze, olandeze au interese, dar pentru că alte interese sunt mai mari decât interesele astea specifice, tot rămânem blocaţi. Poate că este timpul să fim ceva mai hotărâţi în abordarea acestor subiecte”, spune senatorul PSD.

TAGS : psd corlatean fost ministru externe propaganda visegrad
Mai multe din Actualitate Interna
Comentarii
alzara sibiu medic 2017-11-17
Urmăriţi interviul dat de ambasadoarea Olandei la Realitatea ; omagiu greu disimulat politicii Ungariei pe care jurnalista încerca să o incrimineze .
Marius Nicolescu 2017-11-16
Halal diplomat! Niste scursuri securiste.
Sandor 2017-11-16
Cu Phenian-ul ar trebui sa colaborati voi,nu cu Visegrad-ul.
Total 3 comments.
3528
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22