Grindeanu susține că habar n-avea unde era când l-a dus Dragnea la pescuit pe insula Belina

Dora Vulcan | 16.11.2017

Fostul premier Sorin Grindeanu, martor in dosarul Tel Drum in care Dragnea este urmarit penal, sustine ca nu a auzit niciodata despre vreo legatura intre liderul PSD si Tel Drum si ca habar n-avea că partida de pescuit la care a fost cu Dragnea ar fi avut loc pe Insula Belina. Nu știa nici măcar că este în Teleorman.

Pe aceeași temă

 

 

 Declaratiile au fost facute joi, intr-o interventie telefonica la Antena3, dupa ce a fost sunat ca sa dea mai multe informatii despre audierea lui la DNA, in septembrie, inainte de inceperea urmaririi penale a lui Liviu Dragnea.

 

 Fostul premier a precizat că ”niciodată nu m-am intersectat, nu am auzit lucruri legate de această legătură dintre Liviu Dragnea și TelDrum”.

 

Cât despre momentul în care a fost la pescuit, afirmă că nici nu știa că a fost în Teleorman:

 

”Am fost la pescuit, am plecat, nimeni nu s-a manifestat ca proprietar. Am fost condus, am mers, eram prim-ministru, am mers condus în locația respectivă. A fost o premieră pentru mine.

 

Și când am fost prim-ministru la mine nu au venit informări. Eu nu am primit niciun fel de sesizări, informări, nu au fost discuții legate de TelDrum și așa mai departe.”

 

Grindeanu spune că nici la DNA nu a știut pentru ce a fost chemat.

 

”Eu cred că am fost înaintea lui Victor Ponta la DNA, el a venit la câteva zile după. Nu am știut pentru ce am fost chemat. Cât am stat înăuntru nu s-a pronunțat numele de Victor Ponta, dacă-mi aduc aminte foarte corect. Sigur că am văzut în spațiul public toată această dezbatere. Vă spun un sentiment propriu: dacă nu aș fi fost la pescuit la Belina și nu ar fi apărut public aceste poze, nu ar fi fost pomenit numele meu deloc.”

 

Sorin Grindeanu, care s-a impacat recent cu fostul sau sef, care l-a exclus din partid, si a fost votat de PSD-ALDE pentru functia de presedinte al ANCOM, a tinut sa precizeze de la bun inceput ca el nu l-a denuntat pe Liviu Dragnea la DNA, asa cum a fost acuzat in presa. "Eu am fost chemat in calitate de martor si ca orice cetatean m-am prezentat", a spus el.

 

In ceea ce priveste continutul declaratiei date in fata procurorului DNA, Sorin Grindeanu a confirmat ca a fost intrebat despre numirea lui Dorin Sandu Voicu, un apropiat al Tel Drum, in functia de presedinte al Administratiei Nationale a Rezervelor de Stat si Probleme Speciale, in iunie 2017.

 

"Sigur ca am fost intrebat, dar eu am spus mecanismul complet, cum vin aceste numiri din partea coalitiei. Cum veneau, dar ma gandesc ca si acum functioneaza la fel", a explicat fostul premier.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22