Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


CEx PSD - Triumfalism ceaușist: România a depășit China, Olanda, Austria, Belgia, Franța
Dora Vulcan - - - -
2017-11-17
Actualitate Interna
1

CEx de vineri al PSD discută despre realizările guvernului Tudose după 10 luni, într-un raport de 44 de pagini, care conține doar planșe și grafice colorate, despr 100 de măsuri îndeplinite de PSD. Raportul este făcut de parcă PSD ar fi singur la guvernare. Raportul nu a fost prezentat de Tudose ci de Dragnea.

 

 

 La „Viziunea economică a programului PSD” sunt trecute creșterea economică medie de 5,5%, modernizarea infrastructurii, susținerea capitalului autohton și lupta cu evaziunea și munca la negru, după care este prezentat un „Top 5 mondial la creștere economică”, în care România este pe primul loc, înaintea Chinei și Indiei, conform estimării FMI, respectiv pe locul trei, conform estimării Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică, arată documentul analizat de Digi 24. 

 

Contrar cifrelor referitoare la absorbția extrem de scăzută a fondurilor europene, în raportul PSD se găsește o planșă din care rezultă că România a depășit, în ceea ce privește gradul de absorbție, țări precum Olanda, Austria, Croația, Italia, Irlanda, Slovenia, Belgia și Franța.

 

La „Viziunea socială a programului PSD” se arată că, pe durata primelor 10 luni de guvernare, s-au depășit două obiective: creșterea salariilor în sectorul public (21,2% creșterea realizată, față de 20%, cât era asumat) și creșterea numărului de contracte full time. Totodată, este trecută ca realizare creșterea puterii de cumpărare pentru salariați (cu 12,6%) și pentru pensionari (14,6%).

 

Pentru a rezulta un număr cât mai mare de realizări, doar din creșterea salariilor în sectorul public s-au scos șase obiective îndeplinite. O dată este trecută adoptarea legii salarizării unitare, apoi sunt luate pe rând „creșterea salariilor în Sănătate”, „creșterea salariilor în Educație”, „creșterea salariilor în Cultură”, „creșterea salariilor în Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională” și „creșterea salariilor din Administrația Publică”. După care vine creșterea salariului minim, acordarea tichetelor de vacanță și altele. În total, sunt 13 măsuri îndeplinite în beneficiul salariaților.

 

Alte șase măsuri îi vizează pe pensionari: creșterea punctului de pensie, eliminarea CASS, eliminarea impozitului pe venit pentru pensiile mai mici de 2.000 de lei, reducerea impozitului pe venit (de la 16% la 10%) pentru pensiile mai mari de 2.000 de lei, creșterea pensiei minime și creșterea pragului de venit lunar (de la 750 de lei la 900 de lei) pentru accesul pensionarilor la Programul de compensare cu 90% a prețului de referință la medicamente.

 

La capitolul „Educație”, PSD se laudă că a realizat 106 clase de învățământ dual și că a finalizat 46 de grădinițe și 24 de școli, dar și că a elaborat Legea manualului.

 

Alte realizări, la capitolul „Sănătate” de data aceasta, sunt în viziunea realizatorilor raportului trimiterea în Parlament a legii vaccinării, lansarea în consultare publică a diverse ghiduri și trecerea Institutului Cantacuzino în subordinea MApN.

 

Cele mai multe realizări sunt trecute la capitolul „Mediul de afaceri”, iar aici găsim de la „reducerea impozitului pe venit de la 16% la 10% pentru salarii, activități independente, dobânzi, chirii, arendă și investiții la... înființarea Ministerului Turismului și a Ministerului pentru Mediul de Afaceri, respectiv transferul ELCEN în patrimoniul Municipiului București.

 

Nu în ultimul rând, lista realizărilor continuă cu finalizarea Stadionului „Ion Oblemenco” din Craiova, finalizarea a 97 de locuințe pentru tineri - 60 în județul Tulcea, 16 în Satu Mare și 21 în Brașov - și „extinderea la patru benzi a Centurii Capitalei care subtraversează autostrada București-Pitești și recepționarea a 15 km de autostradă”.

TAGS : psd cex program guvernare analiza dragnea planse colorate top 5
Mai multe din Actualitate Interna
Comentarii
Cip Marte 2017-11-17
Pur și simplu...îmi vine sa vomit.
Total 1 comments.
6351
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22